Federatia Romana de Fotbal Eduard Novak FRF Fotbal intern

FRF cere explicații de la ministrul Novak! Comunicatul postat după ordinul-șoc de ministru 

Ministerul Sportului, condus de Eduard Novak, a anunțat o măsură neașteptată luată în sportul românesc, ce va intra în vigoare începând cu sezonul 2022/23. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Iulie 2022, 15:04
Data actualizarii: Joi 07 Iulie 2022, 15:07

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi, la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă, a anunțat joi Ministerul Sportului.

Eduard Novak a anunțat că s-a consultat cu toate federațiile sportive înainte de a emite ordinul, însă reacția FRF a fost una total neașteptată. 

FRF cere explicații de la ministrul Novak! Comunicatul postat după ordinul-șoc de ministru 

Pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal a apărut un comunicat prin care i se cereau explicații lui Eduard Novak. Din comunicatul postat, FRF pare să nu fi avut cunoștință de ordinul de ministru emis de acesta. 

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul ministru Carol Novak.

“După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale. Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români”, a declarat Eduard Novak, conform Agerpres.

Federația Română de Fotbal solicită textul ordinului de ministru înainte de publicarea în Monitorul Oficial pentru a identifica impactul asupra competițiilor fotbalistice organizate la nivel național. Ulterior, dacă va fi cazul, va cere clarificări suplimentare Ministerului Sportului”, se arată în comunicatul FRF. 

Modifică setările cookies