FOTO Cum a fost surprins Rică Răducanu în Giulești. Fanii sărbătoresc centenarul pe stadionul lui Rapid

Rica Raducanu Rapid rapid centenar Superliga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iunie 2023, 18:52
Data actualizarii: Duminica 25 Iunie 2023, 18:51

Giuleștenii au împlinit 100 de ani de la înființare pe 25 iunie 2023!

Echipa s-a numit la început CFR București și ar fi trebuit să ia naștere pe 11 iunie 1923, nu pe 25 iunie. Dar cum data de 11 iunie era importantă pentru comuniști, fondatorii Rapidului au decis să amâne momentul. Din acest motiv actele asociației au fost semnate pe 25 iunie și așa a rămas consemnat în certificatul de naștere al echipei.

Cum a fost surprins Rică Răducanu în Giulești. Fanii sărbătoresc centenarul pe stadionul lui Rapid

Rică Răducanu, fost internațional român care a apărat în poarta lui Rapid timp de 10 ani, în perioada 1965 - 1975, a fost prezent la sărbătorirea centenarului pe stadionul din Giulești.

Fostul goalkeeper, acum ajuns la vârsta de 77 de ani, și-a făcut apariția pe stadion cu un tricoul alb, cu guler negru, și cu stema grupării din Giulești în partea din stânga.

Mesajul postat de Adi Mutu pe rețelele social media, după ce Rapid a împlinit 100 de ani de la înființare

Adi Mutu, antrenorul lui Rapid, a scris un mesaj pe rețelele social media după ce formația pe care o dirijează a împlinit 100 de ani. Scurt și la obiect, tehnicianul a avut o urare pentru Rapid: „La mulți ani, RAPID Bucuresti”, a scris Mutu pe rețelele social media.

Primul meci din istorie al lui Rapid

Pe 28 octombrie 1923, CFR București a disputat primul meci din istoria sa. A fost o înfrângere cu Unirea Timișoara, scor 4-8. După zece zile a urmat un nou joc, de această dată împotriva Gloriei Arad. Rapidiștii au pierdut și acest meci, scor 1-2.

De-a lungul timpului Rapid a oscilat între Liga 1 și Liga 2, dar acum clubul pare că a intrat într-o eră a stabilității. Echipa are ambiții mari pentru sezonul 2023/2024, acționarii Dan Șucu și Victor Angelescu se gândesc la câștigarea titlului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!