Cum a descris Laszlo Boloni conflictul FCSB - CSA Steaua

FCSB - CSA Steaua Laszlo Boloni Superliga Superliga Ladislau Boloni
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Iunie 2023, 08:03
Data actualizarii: Marti 06 Iunie 2023, 08:06

Laszlo Boloni (70 de ani) a atins o bornă impresionantă cu echipa pe care o antrenează: a reușit să o promoveze pe FC Metz în primul eșalon al Franței.

Totuși, fostul mare internațional român a vorbit despre situația conflictuală care datează de ani buni între FCSB, clubul patronat de Gigi Becali, și echipa armatei, CSA Steaua. 

Cum a descris Laszlo Boloni conflictul FCSB - CSA Steaua

Laszlo Boloni a precizat că nu consideră ca ministerul să aibă în control o echipă profesionistă, făcând referire și la modificarea Legii Sportului care ar fi permis echipelor precum CSA Steaua să evolueze în prima ligă a campionatelor.

„Mă întrebați despre problema cu Steaua și Steaua, Steaua 1 și Steaua 2, FCSB. Eu așa cred, mi-aș dori ca Steaua aia care era iubită de o țară întreagă, pentru că așa era, care continuă să fie, după părerea mea, cea mai iubită echipă în continuare, indiferent că e Steaua sau FCSB, nu e bine să dispară așa. Trebuie să vorbim despre ambele. Cred că FCSB a luat naștere după anumite aranjamente între minister și patronul actual, cred că gruparea e condusă într-un anumit fel care nu corespunde dorințelor, echipei care a obținut cel mai mare succes. 

De fapt, nu e respectat nici publicul, nici fotbalul și astfel nu putem să ne întoarcem cu simpatie, cel puțin eu, e greu să mă întorc cu simpatie către această grupare. În același timp e Ministerul, când spunem MAPN, oameni cu educație, învățați, dar cred că se folosesc de fotbal pentru a trăi într-un alt cerc, vizibilitate mai mare, încearcă să găsească modalități prin care să compună legile. Cred că ar trebui să fie acolo oameni mai pricepuți din punct de vedere al fotbalului, ar trebui să înțeleagă că au nevoie de un partener. 

Ministerul nu trebuie să aibă echipă profesionistă, dar faptul că s-a încercat printr-o lege să urce, să îi dăm drumul, era ceva tras de păr și nu spun că-s de partea FCSB-ului sau a Stelei. Dar publicul, spectatorii, cei care ne-au susținut, nu au unde merge și nici noi nu avem unde să mergem să spunem că suntem acasă până nu găsesc un compromis, noi nu vom avea o casă a noastră până atunci”, a spus Laszlo Boloni la televiziunea DigiSport.


Laszlo Boloni a antrenat în România doar echipa națională, în perioada 2000-2001. În CV-ul său se regăsesc cluburi importante din Franța (Nancy, Rennes, AS Monaco, Lens, Metz), Portugalia (Sporting Lisabona) sau Belgia (Standard Liege, Antwerp, Gent).

  • 5 trofee a cucerit Boloni în Europa: trei cu Sporting Lisabona și două cu Standard Liege
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!