SPECIAL | Cota unui jucător din Liga 1 a crescut cu 3000% în mai puțin de un an

Emmanuel Yeboah CFR Cluj Emmanuel Yeboah cota Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Februarie 2023, 08:30
Data actualizarii: Duminica 19 Februarie 2023, 08:42

Echipa lui Dan Petrescu va juca joi, de la 19:45, returul cu Lazio, din play-off-ul pentru optimile Conference League (live pe Pro Arena și VOYO).

CFR Cluj și-a propus să recruteze din nou tineri din străinătate pe care să-i vândă pentru sume consistente. Așa cum se întâmpla în trecut. Un jucător promițător din lotul campioanei este ghanezul Emmanuel Yeboah (19 ani).

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a atacantului african "a explodat" în ultimul an. În iunie 2022, acesta era cotat la 25.000 de euro. Tocmai fusese promovat în prima echipă a ardelenilor.

Ce cotă are acum Emmanuel Yeboah

Acum, Emmanuel Yeboah valorează 800.000 de euro. Cota acestuia a crescut cu 3000% în decurs de mai puțin de 12 luni! Yeboah poate juca oriunde în compartimentul ofensiv, dar cel mai bun randamen îl are în flancul drept.

CFR Cluj l-a adus pe Yeboah direct din Ghana. Acesta și-a făcut junioratul la New Vision Academy și Duayaw Nkwanta FC, după care a semnat cu Apostles FC. În martie 2022, CFR Cluj l-a luat în probe. 

Yeboah a confirmat, astfel că acum joacă sub comanda lui Dan Petrescu. Contractul atacantului expiră în vara anului 2024, dar CFR Cluj poate prelungi acordul pentru încă doi ani.

Cifrele jucătorului

Ghanezul Yeboah a strâns până acum 34 de meciuri oficiale în tricoul lui CFR Cluj. El a înscris trei goluri și a livrat trei pase decisive. În acest sezon a fost titular în jumătate dintre meciurile echipei.

Antrenorul Dan Petrescu îl apreciază pe Emmanuel Yeboah: "Pe mine m-a impresionat, a făcut lucruri mai multe decât mă așteptam. Dacă nu va rămâne cu picioarele pe pământ nu va avea nicio șansă. Dar, este un jucător de bază pentru noi. Îl văd ajungând mare, dar nu vreau să și-i ia în cap. Potențialul lui e fantastic", a spus "Bursucul", anul trecut.

A fost aproape să semneze cu Slavia Praga

În perioada de mercato din iarnă, Yeboah a fost aproape să semneze cu Slavia Praga. Cele două cluburi s-au înțeles, dar atacantul a picat vizita medicală.

Cehii au descoperit că Yeboah are o problemă la menisc. Șefii Slaviei și-au retras oferta de 1,7 milioane de euro și au spus că vor în schimb să-l împrumute pentru 6 luni. CFR Cluj a refuzat și afacerea a picat.

Dan Petrescu i-a criticat pe cei de la Praga după acel moment: "Nu vreau să intru în astfel de discuții. Yeboah a fost acolo, s-a întors. El n-a pierdut niciun antrenament, niciun meci. N-a fost niciodată accidentat, e singurul jucător de la noi care n-a fost accidentat în șase luni. Restul e cancan, se vorbește foarte mult", a declarat tehnicianul, pentru Digi Sport.

VIDEO Dan Petrescu, după Lazio - CFR 1-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!