FCSB Gigi Becali mercato vara 2022 transferuri Transferuri FCSB Liga 1

Condițiile ca Gigi Becali să plătească sume mari pentru transferuri, în această perioadă de mercato

După șapte sezoane fără titlu de campioană și fără prezență în grupele cupelor europene din 2018, latifundiarul nu mai e dispus să plătească necondiționat bani mulți pentru transferuri. 
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Iunie 2022, 12:53
Data actualizarii: Miercuri 01 Iunie 2022, 14:03

Deși se vehiculează că patronul FCSB ar fi extrem de interesat de David Miculescu (21 de ani / UTA Arad / extremă dreapta, atacant) și Grigore Turda (24 de ani / FC Argeș / fundaș central), Gigi Becali a amânat transferurile pe sume mari, până în luna august. Latifundiarul vrea să vadă dacă echipa sa va trece cu succes de turul 2 (21 și 28 iulie) și turul 3 (4 și 11 august) preliminare al Conference League, înainte de a investi fonduri în aducerea de jucători.

Afaceristul vrea să evite situația de anul trecut, când echipa sa a fost eliminată încă din turul secund al Conference League, de Șahtior Karagandy (Kazahstan), o echipă mult mai slab cotată, deși a adus zece jucători înaintea începerii sezonului, printre care vedete plătite cu 25.000 de euro pe lună. 

Gigi Becali așteaptă banii din Conference League, înainte de a decide să transfere

Patronul le-ar fi transmis subordonaților că lotul este foarte adecvat pentru a trece de play-off-ul celei de-a treia competiții europene, dar și să se lupte la titlu în Liga 1, dacă nu se va obține calificarea în grupele Conference League și cele 6-7 milioane de euro aferenți. 

Sumele anunțate de UEFA pentru participarea în Conference League sunt: eliminare în turul 2 preliminar - 350.000 de euro; eliminare în turul 3 preliminar - 550.000 de euro; eliminare în play-off - 750.000 de euro; calificare în faza grupelor - 2.94 milioane de euro; victorie în faza grupelor - 500.000 de euro; egal în faza grupelor - 166.000 de euro; câștigarea grupei - 650.000 de euro; locul secund în grupă - 325.000 de euro; calificare în 16-imi - 300.000 de euro. Daca se califică în grupe, înregistrează trei victorii, termină pe locul secund și trece de runda de play-off a Conference League, FCSB poate încasa puțin peste 5 milioane de euro, la care se mai adaugă alte sume din market pool, din coeficientul de bază și din bilete. 

Se poate cumpăra un alt jucător, doar dacă se vinde o vedetă

Gigi Becali ar vrea și să "subțieze" lotul înainte de a decide să cheltuie pentru transferuri. Pe lista jucătorilor de care clubul se poate despărți contra cost, în această vară, se află Andrei Vlad, Andrei Miron, Florin Tănase, Florinel Coman și Darius Olaru. Dacă portarul a avut evoluții inconstante, iar acum se cere doar 1 milion de euro în schimbul său, Miron s-ar putea despărți de FCSB pentru doar 100.000 de euro, pentru că intră în ultimele șase luni de contract. De asemenea, după ce Becali a hotărât ca Octavian Popescu să mai rămână la echipă încă cel puțin un sezon, jucătorii cu care patronul poate asigura bugetul pentru anul următor sunt Tănase, Coman și Olaru.

Primul costă 3 milioane de euro, dublul sumei de transfer de la FC Viitorul, din august 2016, a fost aproape să ajungă, la începutul anului, la Al-Nasr Dubai, și mai este dorit de echipe din Turcia. Coman a ajuns la FCSB pentru 3 milioane de euro, în august 2017, dar a fost chinuit de accidentări și nu s-a ridicat încă la nivelul potențialului său. El a fost în atenția echipelor din SUA, Italia, Portugalia și Turcia, care nu au făcut oferte oficiale, speriate de prețul de 10 milioane de euro. Olaru este considerat cel mai scump jucător al FCSB, alături de Popescu, cerându-se pentru transferul său cel puțin 10 milioane de euro. 

Cum sunt acoperite posturile în lotul FCSB, pentru sezonul 2022-2023:

Portari - Ștefan Târnovanu, Andrei Vlad, Răzvan Ducan, Mihai Udrea

Fundași dreapta - Valentin Crețu, Florin Achim, Denis Haruț, Ovidiu Popescu

Fundași centrali - Iulian Cristea, Andrei Miron, Dragoș Nedelcu, Denis Haruț, Malcom Edjouma

Fundași stânga - Risto Radunovici, Sorin Șerban, Alexandru Pantea, Ionuț Panțîru 

Închizători - Ovidiu Popescu, Adrian Șut, Malcom Edjouma, Dragoș Nedelcu, Ovidiu Perianu, Gabriel Simion, Mihai Lixandru

Mijlocași centrali coordonatori - Darius Olaru, Răzvan Oaidă, Mihai Lixandru, Alexandru Musi, Luca Manolache, Daniel Toma

Extremă dreapta - Andrei Cordea, Ianis Stoica, Ovidiu Horșia, Robert Ion, Florin Tănase, Valentin Gheorghe

Extremă stânga  - Octavian Popescu, Florinel Coman, Valentin Gheorghe, Florin Tănase, Matei Tănasă, Adrian Niță, Cristian Dumitru

Atacant central - Ivan Mamut, Andrei Dumiter, Ianis Stoica, Florin Tănase, Andreas Chirițoiu, Cristian Dumitru

Modifică setările cookies