VIDEO EXCLUSIV Ciprian Marica cere un titular la FCSB: "Trebuie să joace, mă, frate! Bagă-l!"

Fostul internațional Ciprian Marica (36 de ani) a comentat situația echipei naționale și a vorbit despre motivele care îi îngreunează serios munca selecționerului Edi Iordănescu.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 11:00
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 10:58

Actualul acționar de la Farul consideră că marile probleme ale fotbalului românesc pleacă de la nivelul copiilor și juniorilor. Marica spune că vin foarte puțini jucători de calitate din spate, având în vedere și rezultatele loturilor naționale de juniori, iar puținii tineri fotbaliști care apar nu sunt lăsați să joace.

Ciprian Marica: "Radaslavescu trebuie să joace la FCSB!"

Fostul atacant al echipei naționale a vorbit despre Eduard Radaslavescu (18 ani), mijlocașul cumpărat de FCSB în această vară, de la Farul Constanța. Marica spune că internaționalul U19 trebuie lăsat să joace și să capete experiență, oferind în acest sens exemplul Gavi, jucătorul de 18 ani al Barcelonei, care evoluează constant pentru catalani.

"Nu este doar situația actuală dificilă și neagră. Este rău și ceea ce urmează. Și acolo îmi este mai frică pentru că nu mai vine nimic din spate. Sunt 2-3 copii pe care nu știm să îi cultivăm. La noi ești în continuare tânăr. Dau un simplu exemplu: FCSB l-a luat pe Radaslavescu, 18 ani. Radaslavescu trebuie să joace, mă, frate! Barcelona joacă cu Gavi titular meci de meci în Champions League. 'Domnule, nu e pregătit, trebuie să îl creștem! Are timp!'. Care timp, mă? Bagă-l, mă, să joace! 

Problemele sunt multe. Vin de la copii și juniori, unde avem cele mai mari probleme. Oricine ar veni selecționer... nu vedem că dacă ar veni un alt selecționer ar putea schimba lucrurile. Nimic, nu avem rezultate la U21, U20, U19, U18. Pe cine să promoveze dacă nu vine nimic din spate? Dacă nu vine nimic nici din spate, aici e dureros. De asta trebuie să-ți fie frică", a spus Ciprian Marica, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Radaslavescu a apărut în doar cinci meciuri la FCSB, iar până acum a strâns 162 de minute în tricoul echipei lui Nicolae Dică. Cel mai mult a fost folosit în partida cu FC Voluntari (1-1), din urmă cu două etape, 36 de minute.

Eduard Radaslavescu: "Trebuie să mă pregătesc și să îmi aștept șansa la FCSB"

După meciul România U19 - Lituania U19 (0-0), în care a fost titular, Eduard Radaslavescu a recunoscut că are nevoie de mai multe minute, însă spune că este gata să muncească tot mai mult la antrenamente și să își aștepte șansa.

"O schimbare importantă, am ajuns la cel mai mare club din România. Trebuie să muncesc în fiecare zi la antrenamente, să îmi doresc să fiu cel mai bun și cu siguranță va veni și șansa mea să joc cât mai multe minute.

E normal, orice jucător trebuie să aibă cât mai multe minute la vârsta mea, dar trebuie să mă pregătesc, să îmi aștept șansa, iar când intru să demonstrez că merit să fiu acolo.

Relația cu Nicolae Dică e foarte bună. Cu toți antrenorii am avut o relație foarte bună. E un antrenor tânăr, care știe fotbal și a jucat la un anumit nivel", a spus Eduard Radaslavescu.

Modifică setările cookies