VIDEO EXCLUSIV Ciprian Marica e categoric în privința lui Edi Iordănescu: "Nici nu vreau să-mi imaginez asta!"

România - Bosnia, ultimul meci din grupa de Liga Națiunilor pentru tricolori, se joacă luni, de la ora 21:00, pe stadionul din Giulești.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 10:35
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 10:33

Tricolorii sunt pe ultimul loc în grupa 3, cu patru puncte strânse în cinci meciuri, iar elevii lui Edi Iordănescu au nevoie să obțină contra Bosniei un rezultat mai bun decât cel al Finlandei (5p) contra Muntenegrului pentru a evita retrogradarea în Liga C.

Ciprian Marica: "Nu vreau să-mi imaginez că o luăm de la capăt și îl dăm afară pe Edi Iordănescu"

FRF a dat asigurări că postul lui Edi Iordănescu nu este în pericol, în ciuda faptului că nu și-a îndeplinit obiectivul și riscă retrogradarea în Liga C, situație în care, conform contractului, antrenorul ar trebui să părăsească echipa națională.

Fostul internațional Ciprian Marica spune că, deși corect ar fi ca Edi Iordănescu să plece de la echipa națională, nu s-ar grăbi să îl demită pe actualul selecționer, având în vedere istoricul antrenorilor de la prima reprezentativă.

"Dacă stau să mă uit în spate, în mandatul lui Mirel Rădoi, ai fi zis să plece și el rapid, dar uite că în final înțelesese cum stau lucrurile și parcă jucam altceva. Acum nici nu vreau să-mi imaginez, să o luăm iar de la capăt, să căutăm alt selecționer, să-l dăm afară pe Edi Iordănescu, care începe și el să înțeleagă jucătorii, să-i simtă.

Iar să-l vedem pe Răzvan Burleanu care bate pe la ușile antrenorilor - nu contează care sunt ei - că pot, că nu pot, doar pentru a face act de prezență, să te duci pe acolo și să te rogi de ei...

Eu aș merge pe continuitate și nu m-aș grăbi să-l demit pe Edi Iordănescu, cu toate că alegerea lui a fost legată de această clauză. Dacă nu, ar fi fost Boloni acolo. Ei acum zic: 'Aia, e nu ți-ai îndeplinit obiectivul, dar merg cu tine mai departe'.

E o situație ingrată și ciudată. Nu aș vrea să-l schimbe. Pe de altă parte, corect ar fi să-l schimbe. Nici nu știu cum ar fi mai bine. Cine are de suferit? Echipa națională", a spus Ciprian Marica, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Edi Iordănescu, în februarie: "Dacă terminăm pe locul 3, e opțiunea lor. La locul 4 se întrerupe automat contractul"

Deși în contractul semnat de Edi Iordănescu există o clauză prin care este demis automat în cazul în care termină pe ultimul loc în Liga Națiunior - fapt confirmat de selecționer în luna februarie - FRF vrea să îi acorde credit în continuare actualului selecționer.

În luna februarie a acestui an, Edi Iordănescu vorbea la Ora Exactă în Sport despre clauzele din contractul cu FRF.

"Această campanie are o importanță majoră. Îți poate oferi o șansă în plus pentru a merge la turneul final, european. Dacă nu-mi asumam, probabil eram etichetat ca și cum n-am avut curaj. Nu, mi-am asumat cu tărie! 

Dacă terminăm pe locul 3, e opțiunea lor. La locul 4 se întrerupe automat contractul. Mi le-am asumat! 

Mi-era mai ușor să merg la un contract pe 2 ani și jumătate cu un confort și siguranță decât să merg la un contract care se poate încheia după 7 luni", spunea Edi Iordănescu, în februarie, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Modifică setările cookies