Chindia - CFR Cluj 0-2! Ardelenii câștigă, însă încheie meciul cu doi oameni eliminați. Nici Petrescu nu a prins finalul partidei pe bancă

CFR Cluj a învins duminică formaţia Chindia Târgovişte, scor 2-0, într-un meci din etapa a patra a Superligii. Clujenii au încheiat partida în nouă jucători, iar Dan Petrescu a fost şi el eliminat.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 August 2022, 19:31
Data actualizarii: Duminica 07 August 2022, 20:38
07-08-2022 18:45

Chindia - CFR Cluj 0-2

În meciul de la Ploieşti, clujenii au deschis scorul în minutul 27, la un corner al lui Petrila, recentrare cu capul Hoban şi Muhar a înscris.

În minutul 45, Yeboah a mărit avantajul oaspeţilor dintr-o foarfecă.

În repriza a doua, clujenii au avut trei eliminaţi – doi jucători şi antrenorul Dan Petrescu. În minutul 66, Yeboah a alunecat şi l-a lovit pe Ioniţă, târgoviştenii au cerut eliminare. Arbitrul Iulian Călin i-a acordat cartonaşul roşu lui Yeboah, iar Dan Petrescu a protestat şi a fost şi el eliminat. Yeboah a fost aproape de un conflict cu un oficial al arenei din Ploieşti, dar, în cele din urmă, a părăsit terenul. În minutul 80 a fost eliminat şi Debeljuh, pentru o lovitura de cot aplicată lui Celea, decizie contestată de clujeni.

Chindia: Căbuz - Căpuşă, Celea, Boldor, Ad. Ioniţă (Şerban 74’)- Neguţ, Chamed (Mihaiu 83’), Vorobjovas (Passaglia 46’), D. Dumitraşcu (Cooper 59’) - Popadiuc - D. Popa. Antrenor: Adrian Mihalcea

CFR Cluj: Bălgrădean – Braun (Yuri 90’), Kolinger, A. Burcă, Brucic – Hoban (Boateng 74’), Muhar, Bordeianu (Roger 74’) - Yeboah, Jefte Betancor (Debeljuh 74’), Petrila (Bălan 84’).Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: Neguţ 56, Cooper 70, Passaglia 87 / Braun 72

Cartonaşe roşii: Yeboah (CFR Cluj) 66, Dan Petrescu (CFR Cluj) 68, Debeljuh (CFR Cluj) 80

Arbitri: Iulian Călin - George Florin Neacşu, Romică Bîrdeş – Marcel Bîrsan

Arbitri VAR: Ovidiu Haţegan - Gabriel Sabin Stroe

FINAL

Min. 90+2: Ocazie importantă pentru Chindia! Mingea sare norocos la Șerban, iar jucătorul gazdelor expediază un șut în forță, din afara careului de 16, care zguduie bara din stânga porții apărate de Bălgradean.


Min. 80: Debeljuh vede cartonașul roșu după un cot aplicat unui adversar. Arbitrul Iulian Călin a arătat cartonașul roșu după consultarea VAR.


Min. 67: Yeboah, marcatorul golului doi, a fost eliminat după un fault la centrul terenului. Dan Petrescu a fost eliminat și el pentru proteste vehemente.


Min. 46: Start în repriza secundă!

PAUZĂ

Min. 45+2 GOOOL CFR Cluj! Yeboah dublează diferența de pe tabelă cu o „foarfecă” de toată frumusețea


Min. 27: GOOOL CFR Cluj! Karlo Muhar deschide scorul după o fază fixă


Min. 20: Ocazie importantă pentru CFR Cluj! Jefte este găsit excelent în centrul careului. Atacantul spaniol se înalță și trimite mingea cu capul la colțul lung, însă Căbuz se întinde și respinge balonul.

Min. 18: Ocazie pentru CFR Cluj! Petrila avansează în flancul stâng, culcă un adversar la pământ, apoi centrează în fața porții, însă Boldor intervine salvator.

Min. 10: Ocazie importantă penru Chindia Târgoviste! Popadiuc își așează balonul pe piciorul stâng, apoi șutează din întoarcere, însă mingea trece peste poartă.

Min. 1: A început partida!

07-08-2022 18:43

Chindia - CFR Cluj | Echipele de start

Chindia: Căbuz - Căpușă, Celea, Boldor, Ad. Ioniță - Neguț, Chamed, Vorobjovas, D. Dumitrașcu - Popadiuc - D. Popa 
Rezerve: B. Moldovan - Passaglia, C. Dinu, Mihaiu, A. Șerban, Cooper, Atanase, Ct. Dima, Al. Petre 
Antrenor: Adrian Mihalcea
 
CFR Cluj: Bălgrădean - Braun, Kolinger, A. Burcă, Brucic - Hoban, Muhar, Bordeianu - Yeboah, Jefte, Petrila 
Rezerve: Scuffet - C. Bălan, Yuri, Itu, Boateng, Roger, Gîdea, Malele, Debeljuh
Antrenor: Dan Petrescu
07-08-2022 14:40

Chindia Târgoviște - CFR Cluj, de la 18:30

Chindia se situează pe locul 12 în clasament, cu două puncte (golaveraj 3-4), iar clujenii se află pe 5, cu 6 puncte (golaveraj 6-5).
 
Dan Petrescu a anunțat că-l va trimite pe teren în meciul cu Chindia pe Cephas Malele, ultima achiziție a campioanei. 
 
„Nu știu dacă Malele e pregătit, a zis că s-a pregătit două săptămâni. Dar trebuie să-l bag în campionat, n-am cu cine să joc. Dacă va avea un antrenament, direct la meci. Îl băgăm sigur, 100%", a declarat Dan Petrescu, la conferința premergătoare partidei care se va juca la Ploiești. 
 
Cele două echipe s-au mai întâlnit de șase ori în principala competiţie internă, de cinci ori au câştigat ardelenii, iar o partidă s-a terminat la egalitate. Prima meci direct din campionat a fost şi confruntarea cu cele mai multe goluri marcate: 3 august 2019, Chindia - CFR Cluj 1-4, potrivit site-ului LPF.
 
Cea mai mare diferenţă de scor: 22 noiembrie 2019, CFR Cluj - Chindia 4-0.
 
Singurul remiză s-a consemnat pe 27 septembrie 2020, 0-0 pe terenul grupării clujene.
 
Cea mai recentă dispută directă: 4 decembrie 2021, Chindia - CFR Cluj 0-1, gol înscris de Omrani.
 
Mediile de vârstă:
 
Chindia - 24 ani şi 4 luni.
 
CFR Cluj - 26 ani şi 8 luni.
 
Ciprian Deac a rămas şi în acest sezon un jucător exponenţial în jocul CFR-ului. Astfel, după doar trei meciuri, decarul clujenilor şi-a trecut în cont două goluri şi două pase decisive.
 
267 a fost indexul Instat atins de Cătălin Căbuz în partida cu Farul (scor 0-0), cel mai mare înregistrat de un portar în runda a 3-a.
SUMAR
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies