CFR Cluj nu se lasă! Campioana pune la cale un schimb de jucători cu o rivală din Liga 1

CFR Cluj Philip Otele Roger UTA Arad Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 09:40
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 09:39

CFR Cluj a rezolvat transferul lui Philip Otele (23 de ani), extrema celor de la UTA Arad, însă campioana României și-ar dori ca nigerianul să joace în Gruia încă din acest an.

Intrat în ultimele 6 luni de contract cu UTA, Otele a bătut palma cu CFR și a semnat un contract care va intra în vigoare din vară. Arădenii au transmis că vor o sumă de bani pentru a-l lăsa pe nigerian să plece în Ardeal încă de acum, însă campioana României a venit cu o altă variantă.

CFR Cluj vrea un schimb Roger-Otele cu UTA Arad

CFR Cluj le-ar fi propus celor de la UTA un schimb de jucători, prin care brazilianul Roger (26 de ani) să revină la Arad, iar Philip Otele să facă pasul în Gruia încă de acum, anunță sportarad.ro.

Roger a fost cumpărat de CFR Cluj în februarie 2022, de la UTA Arad, pentru 200.000 de euro. Brazilianul a jucat în 35 de meciuri la campioana României, nu a reușit niciun gol, însă a oferit cinci pase decisive. La partida cu Farul (3-0), de aseară, Roger nu a făcut parte din lotul lui Dan Petrescu.

De asemenea, Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, și-a anunțat intenția de a-l aduce pe Otele încă din această iarnă.

"Cu Otele chiar închidem campania din această iarnă. Trebuie să ne înţelegem cu UTA Arad, ca să îl luăm deja de acum, nu din vară. Nu pot să vorbesc despre bani până nu se închide transferul", a spus Varga, pentru Fanatik.

Philip Otele a semnat deja cu CFR Cluj

Anunțul a fost făcut de Alexandru Meszar, patronul celor de la UTA, care a părut destul de dezamăgit din cauza faptului că Otele nu a acceptat prelungirea contractului cu arădenii, în ciuda faptului că inițial își dăduse acordul.

"Otele este jucătorul nostru până pe 30 iunie 2023. El a venit la noi acum un an și jumătate, clubul i-a propus prelungirea contractului de anul trecut, am insistat pentru el. El, până la urmă, a refuzat. Ne înțelesesem la o sumă, dar a refuzat-o și pe aia înainte să semneze.

De la 1 ianuarie, regulamentul i-a permis să semneze cu un alt club, ceea ce s-a și întâmplat, dar deocamdată e jucătorul nostru. Clubul CFR ne-a informat azi că a semnat contract cu Otele începând cu noul sezon competițional.

CFR nu a făcut acea solicitare (n.r - de a-l transfera încă din această iarnă). Chiar dacă o fac, nu au șanse să ne convingă să cedăm jucătorul. Eventual vom renunța la el dacă vom primi o sumă despre care să zicem că merită să facem cedarea înainte de termen. Normal că avem în minte o sumă, dar nu este publică, mai ales că nu am intrat în negocieri.

Pentru Otele am refuzat zilele precedente, de la alte două cluburi din Europa, sume importante și nu o să îl cedăm nici în cazul CFR-ului. Ofertele erau din Israel și Portugalia, prima ligă. Nu, nu am vrut să îl dăm, pentru că avem niște principii și nu renunțăm la ele.

Dacă îl vom mai folosi depinde de comportamentul lui și de ceea ce își dorește antrenorul. Șansele sunt egale. Orice jucător din lot poate să intre în vederea antrenorului dacă merită", a spus Alexandru Meszar, vineri, la Prima Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!