CFR Cluj a transferat din Liga 1: "Ne-au anunțat că au semnat azi cu jucătorul nostru!"

CFR Cluj Alexandru Meszar Philip Otele UTA Arad Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 19:42
Data actualizarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 21:07

Philip Otele (23 de ani), extrema stângă a celor de la UTA Arad, a semnat un contract cu CFR Cluj, valabil din vară.

Anunțul a fost făcut de Alexandru Meszar, patronul celor de la UTA, care a părut destul de dezamăgit din cauza faptului că Otele nu a acceptat prelungirea contractului cu arădenii, în ciuda faptului că inițial își dăduse acordul.

Philip Otele a semnat cu CFR Cluj. Anunțul lui Alexandru Meszar

Astfel, Otele, care se află în ultimele luni de contract cu UTA, se va alătura lui CFR Cluj în vară, din postura de jucător liber de contract. Meszar a lăsat de înțeles că sunt șanse foarte mici ca nigerianul să facă pasul la campioana României încă din această iarnă, în schimbul unei sume de bani.

"Otele este jucătorul nostru până pe 30 iunie 2023. El a venit la noi acum un an și jumătate, clubul i-a propus prelungirea contractului de anul trecut, am insistat pentru el. El, până la urmă, a refuzat. Ne înțelesesem la o sumă, dar a refuzat-o și pe aia înainte să semneze.

De la 1 ianuarie, regulamentul i-a permis să semneze cu un alt club, ceea ce s-a și întâmplat, dar deocamdată e jucătorul nostru. Clubul CFR ne-a informat azi că a semnat contract cu Otele începând cu noul sezon competițional.

CFR nu a făcut acea solicitare (n.r - de a-l transfera încă din această iarnă). Chiar dacă o fac, nu au șanse să ne convingă să cedăm jucătorul. Eventual vom renunța la el dacă vom primi o sumă despre care să zicem că merită să facem cedarea înainte de termen. Normal că avem în minte o sumă, dar nu este publică, mai ales că nu am intrat în negocieri.

Pentru Otele am refuzat zilele precedente, de la alte două cluburi din Europa, sume importante și nu o să îl cedăm nici în cazul CFR-ului. Ofertele erau din Israel și Portugalia, prima ligă. Nu, nu am vrut să îl dăm, pentru că avem niște principii și nu renunțăm la ele.

Dacă îl vom mai folosi depinde de comportamentul lui și de ceea ce își dorește antrenorul. Șansele sunt egale. Orice jucător din lot poate să intre în vederea antrenorului dacă merită", a spus Alexandru Meszar, la Prima Sport.

Otele a semnat cu UTA Arad în ianuarie 2022, după ce anterior evoluase la Kauno Zalgiris, în Lituania. La formația din Arad, nigerianul a jucat în 24 de meciuri din actuala stagiune, a marcat cinci goluri și a oferit o pasă decisivă.

  • 650.000 de euro este cota de piață a lui Otele, conform Transfermarkt

Ce transferuri a mai făcut CFR Cluj în aceasată iarnă

Veniri - Andrei Peteleu (România / 30 de ani / fundaș dreapta / Kisvarda / liber de contract), Ermal Krasniqi (Kosovo / 24 de ani / extremă stânga / FC Ballkani / 400.000 de euro), Bogdan Țîru (România / 28 de ani / fundaș central / Jagiellonia Bialystok / liber de contract), Anton Maglica (Croația / 31 de ani / atacant / liber de contract)
 
Reveniri după împrumuturi
 
Plecări - Japhet Muanza (Belgia / 21 de ani / fundaș central / Apollon Smyrnis / 25.000 de euro), Karlo Letica (Croația / 25 de ani / portar / FC Hermannstadt / contract reziliat), Ze Gomes (Portugalia, Guinea-Bisau / 23 de ani / atacant / "U" Cluj / împrumutat), Adrian Gîdea (România / 22 de ani / mijlocaș central / SSU Poli Timisoara / contract reziliat)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!