Ionut Chirila Academica Clinceni FC Botosani Superliga

„Cea mai puternică echipă din campionat!” Ionuț Chirilă, favorită surpriză la titlu

Ionut Chirilă a semnat cu Academica Clinceni.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 20 Septembrie 2021, 22:29
Data actualizarii: Luni 20 Septembrie 2021, 23:56

Tehnicianul de 55 de ani revine astfel, după patru ani, în elita fotbalului românesc. După despărțirea de Ilie Poenaru, Academica Clinceni și-a găsit un nou antrenor. Ionuț Chirilă este alesul conducerii echipei din Ilfov. 

Între Chirilă și Academica Clinceni a apărut o adevărată idilă în ultima perioadă. Chirilă nu a mai antrenat din aprilie 2017, când a fost demis de la ASA Târgu-Mureș. Poli Iași, Concordia Chiajna, UTA Arad și Jiul Petroșani au fost celelalte echipe pe care le-a antrenat tehnicianul român.

Chirilă și-a ales deja favorita la campionat. În opinia lui, FC Botoșani este echipa cea mai valoroasă din prima ligă, nicidecum unul dintre granzii FCSB, CFR sau Craiova.

O să jucăm imediat şi cu FC Botoşani, care după părerea mea este cea mai puternică echipă din Liga 1 din punct de vedere al forţei colective. Dovadă că a bătut valorile individuale ale celor de la CFR Cluj. Botoşani ca structură de joc şi ca forţă de joc este echipa numărul 1 din România în momentul acesta, peste toate. Şi tocmai pentru că nu are valorile lor individuale. Demonstrează că stă bine în piaţă cu organizarea jocului.

Ei au ajuns la un nivel acum... selecţia o faci dacă duci echipa la un nivel înalt. Dacă echipa e slabă, niciodată nu ştii dacă ăla e jucătorul de care ai nevoie. Ei transferă doar jucătorii de care au nevoie, astupă nişte găuri, nu transferă la întâmplare. Iar asta este foarte important: au construit jocul, apoi fac selecţia” a mărturisit Chirilă, la Telekom Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies