Ionut Chirila Academica Clinceni Superliga Ionuț Chirilă revine în Liga 1! Primele declarații după semnarea contractului cu Academica Clinceni

Ionuț Chirilă revine în Liga 1! Primele declarații după semnarea contractului cu Academica Clinceni 

Academica Clinceni i-a găsit înlocuitor lui Ilie Poenaru.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 20 Septembrie 2021, 21:32
Data actualizarii: Luni 20 Septembrie 2021, 21:59

După despărțirea de Ilie Poenaru, Academica Clinceni și-a găsit antrenor. Digisport anunță că Ionuț Chirilă este alesul conducerii echipei din Ilfov. Între Chirilă și Academica Clinceni a apărut o adevărată idilă în ultima perioadă.

Antrenorul a oferit deja și o primă reacție, pentru sursa citată: ”Dacă nu credeam în mine, în băieți, în proiect, nu semnan și nu mă înhămam să preiau o echipă care are doar două puncte după 8 etape. Dar, nimeni să nu fie în pielea mea. Trebuie salvată Academica! 

Trebuie să facem un mix între jucătorii tineri și cei cu experiențăm pentru că doar așa se întorc banii la club. Trebuie să formăm, să dezvoltăm jucători de 22-23 de ani, care să reprezinte ținte pentru cluburile mari sau, de ce nu, pentru cele din străinătate. 

Forța colectivă a echipei constă în îmbinarea talentului jucătorilor tineri, cu dorința lor de afirmare și randamentul celor cu experiență. Filosofia câștigătoare de joc se face în șase luni. N-am cerut transferuri pentru că valoarea unui antrenor constă în știința de a pune în valoare calitățile jucătorilor din lot. Vreau să fac o echipă care să fie respectată în Liga 1”, a declarat noul tehnician al ilfovenilor. 

Chirilă revine după 4 ani pe banca tehnică

Chirilă nu a mai antrenat din aprilie 2017, când a fost demis de la ASA Târgu-Mureș. Poli Iași, Concordia Chiajna, UTA Arad și Jiul Petroșani au fost celelalte echipe pe care le-a antrenat Chirilă.

În ultimele zile, acesta a discutat intens cu Academica Clinceni. El a recunoscut încă de acum o săptămână că negociază cu o echipă din prima ligă: ”Urmează să semnăm actele. Sigur, este greu pentru că urmează să preiau o echipă care nu are bani deloc. Să vindem un jucător pe bani mulți și să creăm o forță colectivă nu se face așa ușor.

Ne trebuie minimum șase luni pentru că e nevoie de muncă. Până la urmă, dacă voi semna voi prelua o echipă care după 8 etape are doar două puncte. Eu nu am voie să antrenez o echipă mare, ştiţi bine, eu pot să iau doar o echipă aflată la limita sărăciei. E important ca deocamdată să se găsească surse de finanțare”, a mărturisit Ionuț Chirilă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!