Dinamo Dorinel Munteanu Florin Caramavrov otelul Ovidiu Burca Superliga

Ce caută Dinamo în Liga 1? Exemplul Oțelul. Caramavrov scrie despre cele două nou-promovate care s-au întâlnit vineri seară

N-ai cum să nu te întrebi ce caută Dinamo in Liga 1 după ce vezi cum se chinuie să joace fotbal alde Patriche, cei doi Roșu în alb-roșu și ceilalți băieți care îmbracă acest echipament în ultimul timp, mulți dintre ei conjunctural. 

Florin Caramavrov
Data publicarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 08:00
Data actualizarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 08:25

N-am avut ce să văd un meci întreg la această echipă, care produce un fotbal împotmolit în propria neputință. E lipsă de valoare la mai mulți jucători, nu cred că mai are ce să le facă Burcă, oricât le-ar explica, oricât i-ar antrena, oricât i-ar consilia psihologic și tehnico-tactic.   

Dintre cei 16 care au fost pe teren pentru Dinamo, l-aș remarca doar pe puștiul Alexandru Irimia, care a arătat în cele 16 minute jucate mai mult decât au făcut-o coechipeirii lui un meci întreg.  A intrat cu mult curaj, a cerut și a primit mingi, a continuat cu soluții rapide. Cred că ar trebui folosit mai des și mai mult. 

Mai bine o echipă tânără, decât una cu mercenari 

Până la urmă, acesta ar trebui să fie curajul lui Burcă, aceasta ar trebui să fie misiunea lui. Să facă o echipă tânără, cu câțiva jucători care să provină de la propriul Centru de copii și juniori. Mai bine promovezi și crești astfel de fotbaliști, decât să tot aștepți ceva, dar să nu apară nimic, de la mercenari gen Lucas, Gregorio sau Abdallah.

Într-adevăr, Dinamo n-a investit mare lucru în vara asta, n-avea cum să-și facă o echipă decentă cu achiziții de mâna a treia, dar credeți că Oțelul a investit prea mult? Nici vorbă. Ideea e că gălățenii cu Dorinel în frunte au nimerit transferurile, probabil au niște oameni care se ocupă serios de scouting, nu cred că a fost vorba doar de norocul de a-i găsi pe cei mai potriviți.

Cine mai credea în Dorinel? 

Bineînțeles, Dorinel Munteanu are și o experiență mai mare față de Burcă. A jucat la un nivel mai înalt, a acumulat cunoștințe în Germania, pe care le-a pus mai intâi în aplicare când a luat titlul cu Oțelul. Ce-i drept, acum nu-i dădea nimeni nicio șansă, mulți îl pensionaseră înainte de termen, dar Neamțul s-a ambiționat și a zis: „Lasă că vă arăt eu ce pot face”. Și a făcut din nou o echipă după chipul și asemănarea sa, o echipă câinoasă, bătăiosă, cu jucători care aleargă mult și fac un presing agresiv, o echipă cu care a ajuns în preajma ply-off-ului.

Așadar, două nou-promovate cu două fizionomii diferite. Una, Dinamo, care nu știe nici ea ce caută în Liga 1, și a doua, Oțelul, care începe să arate a echipă de Liga 1.

Dinamo trebuie să schimbe ceva ca să reziste, Oțelul și Dorinel trebuie să țină ritmul și, de ce nu, chiar să mai progreseze.      

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!