Becali a refuzat oferta lui Iftime și a pierdut! FC Botoșani, câștig la Comisii în cazul Moruțan: „Așa este chiaburul! Eram sigur”

Gigi Becali FC Botosani FCSB Olimpiu Morutan valeriu iftime Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Februarie 2022, 15:50
Data actualizarii: Joi 17 Februarie 2022, 15:58

Declarațiile acide între Gigi Becali și Valeriu Iftime continuă.

Când l-a vândut la FCSB pe 1 milion de euro, în vara lui 2018, Valeriu Iftime și-a păstrat un procent de 10% din viitoarea tranzacție care-l implică pe Olimpiu Moruțan (22 ani). 

Trei ani mai târziu, Galatasaray a licitat 4,3 milioane de euro, plus bonusuri de performanță de 1,5 milioane de euro, pentru mijlocașul ofensiv. Doar că turcii încă nu i-au livrat lui Gigi Becali banii, iar Iftime îl presează să-i achite procentul care i se cuvine din transferul fotbalistului. 

În cele din urmă, finanțatorul Botoșaniului l-a reclamat pe Becali la Comisii și a avut câștig de cauză. Până când se va pronunța sentința apelului înaintat de patronul FCSB-ului, acesta trebuie să îi achite lui Iftime 350.000 de euro, cu tot cu TVA.

Iftime: „Eram sigur că FCSB o să piardă”

„Așa este chiaburul, dar tot o să îmi plătească până la urmă. Probabil acum dânsul este supărat că mi-a fost luat în calcul de către cei de la Comisie și bonusul pe care FCSB trebuie să îl primească de la turci pentru numărul de 15 meciuri oficiale jucate de Moruțan. Mie îmi pare rău că am ajuns cu Gigi Becali pe la Comsii, dar eu i-am propus tot felul de variante ca să închidem acest litigiu și să nu mai stăm după decizii, că eram sigur că FCSB o să piardă. Actele sunt foarte clar în favoarea noastră.

Dar dânsul nu a vrut să îmi accepte nicio propunere. I-am spus să îmi dea 250.000 și să calculeze el cum vrea dobânda ca la o bancă. Nu a acceptat nici așa. Îmi tot transmite că nici ei nu au văzut până acum niciun ban de la Galatasaray, dar acest lucru nu e problema mea. Nu e problema mea cum și-au făcut ei contractul cu Galata. Acum, Gigi Becali are să îmi dea 279.000 de euro plus TVA, dar și 41.789 de euro, fără TVA, pentru contribuția de solidaritate la formarea fotbalistului. Știu că a făcut apel, dar o să piardă și acolo. Îi place doar să tragă așa de timp și să mai stea cu banii prin contul său”, a declarat Valeriu Iftime pentru ProSport.

Gigi Becali și Valeriu Iftime au făcut ultima tranzacție chiar în luna februarie a acestui an, când FCSB a plătit 330.000 de euro pentru Malcon Edjouma (25 ani) și l-a împrumutat pe Denis Haruț (22 ani) la FC Botoșani până la finalul sezonului. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!