VIDEO EXCLUSIV Bătaie pe noul stadion Dinamo: ”Vor juca două echipe aici”

stadion Dinamo Dinamo Superliga Noul stadion Dinamo
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 12:12
Data actualizarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 12:12

Dinamo va avea, în sfârșit, un stadion nou!

Noul stadion Dinamo ar urma să aibă o capacitate de 25.059 locuri și va fi folosit pentru meciurile de fotbal și rugby. 

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public în ultimele luni, stadionul celor de la Dinamo va costa 170 de milioane de euro și va fi al doilea cel mai scump din România, după Arena Națională.

Cel mai probabil, pe viitoarea arenă din ”Ștefan cel Mare” vor evolua două echipe de fotbal. Pe lângă echipa ”roș-albilor” din Superligă ar urma să joace acolo și echipa de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo, care evoluează în prezent în Liga 3, cu șanse mari de promovare în eșalonul secund.

Anunțul a fost făcut de Ionel Dănciulescu, fostul mare golgheter al ”câinilor”, în prezent oficial la CS Dinamo.

Ionel Dănciulescu: ”Vor fi două echipe”

Mergem înainte, nu? După Liga 2, poate urmează Liga 1, n-ai de unde să știi. Eu spun că ceea ce ne interesează pe noi, cei care suntem direct răspunzători de echipă, ne interesează promovarea din Liga 3 în Liga 2. (n.r. - dacă un stadion nou ar ajuta) Enorm! Te ajută, altă emulație, alți sponsori, marketing...

(n.r. - Va fi bătaie pe stadionul ăsta, nu?) Probabil că da! Vor fi două echipe de fotbal, FC Dinamo și CS Dinamo, care vor evolua aici și vor avea prioritate. Cred că anul acesta cred că va începe demolarea stadionului. Tot vorbim de buldozere și nimic. Am înțeles că ultima faza este o licitație, după care totul este în urma CNI-ului. Până nu văd un buldozer aici... e greu, au fost foarte, foarte multe probleme”, a spus Ionel Dănciulescu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PRO TV.

Ionuț Popa, despre noul stadion Dinamo: ”A fost cel mai important pas”

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, a oferit o primă reacție și a spus ce urmează după ce toți pașii au fost îndepliniți. În perioada următoare ar urma ca CNI să scoată la licitație proiectul, după care ar urma să apară, în spațiul public, întregul proiect al noului stadion.

În acest moment, în spațiul public au apărut doar imagini din exterior cu noul stadion Dinamo, care va beneficia de spații comerciale, muzeu, restaurant, heliport și hotel.

„Acum o să urmeze încă o Hotărâre de Guvern privind demolarea. Nu puteai să publici Hotărârea de Guvern privind demolarea până nu aveai Hotărârea de Guvern privind înființarea unei noi baze sportive, adică sunt legate una de cealaltă, este doar o formalitate. Este o chestie precedurală, teoretic nu o să mai intereseze pe nimeni. Ăsta a fost cel mai important pas, proiectul să fie eligibil, toate documentele să fie OK, aceasta a fost etapa cea mai importantă. Restul sunt chestii procedurale de scurtă durată.

Cel mai important element care urmează este licitația care urmează să fie publicată de CNI. Dacă mă întrebați pe mine referitor la următorii pași, zic că cel mai bine e să discutați cu CNI-ul. Referitor la pași, discutați cu ei. (n.r. - De astăzi putem să spunem că e drum liber spre stadion?) Da, da, da! Sută la sută! 

După ce se va câștiga licitația, va apărea tot stadionul! (n.r. - macheta). E o bază sportivă mai mult, cu stadion, are opt săli, heliport, hotel, restaurant, spații comerciale, zone de birouri. Este un complex, mai mult, decât un stadion. Ceva super modern”, a spus Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, în exclusivitate pentru Sport.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!