VIDEO EXCLUSIV Ce se întâmplă cu noul stadion al lui Dinamo: ”Este iminent!” Anunțul făcut de fostul portar al ”Câinilor Roșii”

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 11:53
Data actualizarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 11:53

Dinamo va avea un nou stadion în ”Ștefan cel Mare”, cu o capacitate de 25.059 locuri.

Noua arenă a ”Câinilor Roșii” va costa 170 de milioane de euro și va fi a doua cea mai scumpă din România, după Arena Națională.

Dan Chilom, despre noul stadion al lui Dinamo: ”Nu se mai poate prelungi așteptarea!”

În luna martie, Clubul Sportiv Dinamo a primit toate semnăturile pentru Hotărârea de Guvern în vedea construirii noului stadion din ”Ștefan cel Mare”. Ulterior, Hotărârea de Guvern a fost adoptată și urmează ca proiectul să fie predat către Compania Națională de Investiții.

Dan Chilom este convins că noul stadion al lui Dinamo va reprezenta un punct de atracție pentru toți iubitorii fotbalului din România, motiv pentru care construcția arenei ar trebui începută cât mai curând.

De altfel, fostul portar al formației din ”Ștefan cel Mare” consideră că toată lumea va avea de câștigat atunci când noua arenă va fi gata. Cei de la Dinamo vor avea, în mod evident, cel mai mult de câștigat, întrucât noua arenă poate atrage noi sponsori lângă echipă.

Cred că e iminent, nu se mai poate prelungi această așteptare, cu siguranță vor începe lucrările acolo pentru că sunt interese acum din toate părțile să se facă un stadion și cred că absolut toată lumea ar avea de câștigat în urma unui asemnea proiect și un asemenea stadion, chiar și cei care nu sunt dinamoviști, pentru că a fost și este un pol important în fotbalul românesc și probabil că va reveni”, a spus Dan Chilom la Poveștile Sport.ro.

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: ”Este un complex, mai mult decât un stadion!”

Acum o să urmeze încă o Hotărâre de Guvern privind demolarea. Nu puteai să publici Hotărârea de Guvern privind demolarea până nu aveai Hotărârea de Guvern privind înființarea unei noi baze sportive, adică sunt legate una de cealaltă, este doar o formalitate. Este o chestie precedurală, teoretic nu o să mai intereseze pe nimeni. Ăsta a fost cel mai important pas, proiectul să fie eligibil, toate documentele să fie OK, aceasta a fost etapa cea mai importantă. Restul sunt chestii procedurale de scurtă durată.

Cel mai important element care urmează este licitația care urmează să fie publicată de CNI. Dacă mă întrebați pe mine referitor la următorii pași, zic că cel mai bine e să discutați cu CNI-ul. Referitor la pași, discutați cu ei. (n.r. - De astăzi putem să spunem că e drum liber spre stadion?) Da, da, da! Sută la sută!

După ce se va câștiga licitația, va apărea tot stadionul! (n.r. - macheta). E o bază sportivă mai mult, cu stadion, are opt săli, heliport, hotel, restaurant, spații comerciale, zone de birouri. Este un complex, mai mult decât un stadion. Ceva super modern”, a spus Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, în exclusivitate pentru Sport.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!