Badea: "Datoriile nu sunt ale lui Dinamo, sunt ale lui Negoita! Dinamo nu ma mai intereseaza" Ce se intampla cu datoriile clubului

Badea: "Datoriile nu sunt ale lui Dinamo, sunt ale lui Negoita! Dinamo nu ma mai intereseaza" Ce se intampla cu datoriile clubului

Nicolae Badea, fostul actionar al lui Dinamo a explicat de ce nu s-a inscris la masa credala, desi are datorii de recuperat.

"Datorii catre mine sunt, dar datoriile nu sunt ale societatii Dinamo, sunt ale domnului Negoita. Acesta e motivul pentru care nu m-am inscris la masa credala, pentru ca datoriile au fost preluate de altcineva."

"Datoriile pe care le avea FC Dinamo catre mine au fost preluate de catre domnul Negoita. In rest, subiectul Dinamo nu ma intereseaza", a declarat Badea, pentru MEDIAFAX.

Cat de mare e "Groapa" datoriilor la Dinamo

Clubul Dinamo este sufocat de datorii uriase. O parte importanta din aceste sume provin din mandatul noului actionar, Ionut Negoita. 

Tabelul preliminar de creante al societatii FC Dinamo 1948, aflata in insolventa si care administreaza clubul de fotbal, a relevat datorii de 78 de milioane de lei, dintre care 20 de milioane catre Ministerul Finantelor, 18 milioane catre firma Ideal Rezidential si 14 milioane catre Ionut Negoita.

Printre actionarii societatii Ideal Rezidential SRL se numara parintii lui Ionut Negoita, Ilie si Lidia Negoita.

"Totalul creantelor societatii este 78.033.905 lei (n.r. - aproximativ 17,5 milioane de euro). Primii trei creditori sunt Ministerul Finantelor, cu aproximativ 20 de milioane de lei, Ideal Rezidential, cu aproape 18 milioane de lei, si domnul Negoita (n.r. - actionarul majoriar al clubului), cu aproape 14 milioane de lei. Acesta ar fi un Top 3 al tabelului. Salariatii au creante totale de 993.000 de lei, aici fiind inclusi personalul tesa si jucatorii", a declarat adminstratorul judicar Andrei Catalin Dascalu, pentru Mediafax.

Acesta a mentionat ca prima Adunare Generala a creditorilor va avea loc la 25 august. "Prima Adunare Generala a creditorilor va fi pe 25 august. Astazi tabelul a fost transmis spre publicare la instanta. Urmatorul pas este Adunarea Generala a creditorilor, apoi tabelul definitiv al creditorilor, pe 2 septembrie si termenul de procedura, pe 10 septembrie", a spus Dascalu.

Intrebat cand preconizeaza ca Dinamo ar putea iesi din insolventa, Dascalu a declarat ca este greu de dat un termen. "Este prematura o astfel de estimare, eu sper intr-un plan de reorganizare cat mai rapid propus si aprobat, un termen real posibil pentru un plan aprobat de creditori si conform termenelor stabilite de instanta ar fi undeva la jumatatea lunii octombrie sau la sfarsitul lunii octombrie. Eu cred ca am putea avea acest plan propus in termen."

VIDEO PROTVPLUS.RO

Epopeea spitalului modular de la Lețcani. Din cele 250 de paturi prevăzute, jumătate nu au loc înăuntru
BRAT
Modifică setările cookies