UPDATE: Vestea decisiva pentru soarta lui Dinamo, amanata pentru joi! Varianta optimista: Dinamo scapa de 95% din datorii!

Autor: Sport.ro
Miercuri 17 Decembrie 2014, 16:01

Planul de reorganizare a clubului Dinamo ar putea fi aprobat astazi de Tribunalul Bucuresti. Ar fi un pas extrem de important in strategia de salvare a clubului.

UPDATE 16:10 Instanta a ramas in pronuntare, iar verdictul s-ar putea da in cursul zilei de joi. Sunt multe dosare de analizat, asa ca exista si varianta amanarii.


UPDATE 15:10 Sedinta Tribunalului s-a incheiat, instanta urmeaza sa anunte verdictul.


Tribunalul Bucuresti va decide astazi daca aproba planul de reorganizare al clubului Dinamo, a anuntat administratorul judiciar al societatii, Catalin Dascal, pentru Mediafax.

"S-a acordat termen pentru 17 decembrie pentru discutarea confirmarii planului. E vorba despre o amanare foarte scurta, datorita mai multor chestiuni de ordin juridic", a declarat Dascal.

Dinamo si-a propus, prin aprobarea si implementarea planului de reorganizare, iesirea din starea de insolventa pana in luna mai 2015, pentru a evolua, in sezonul 2016/2017, in cupele europene.

SC Dinamo 1948 SA, societate aflata in insolventa, a defintivat planul de reorganizare care a fost aprobat de catre Adunarea Generala a Creditorilor, la 17 noiembrie. Planul are o durata de implementare de sase luni de la data confirmarii de catre judecatorul sindic.

Datoriile SC Dinamo 1948 SA, de aproximativ 17,5 milioane de euro, vor scadea cu 16,7 milioane de euro, daca planul de reorganizare al societatii aflate in insolventa va fi respectat in cele sase luni ulterioare confirmarii de catre judecatorul sindic, conform documentului intrat in posesia Mediafax.

 

Suma aferenta masei credale este in acest moment de 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro, ceea ce inseamna ca, in cazul in care planul de reorganizare a societatii aflate in stare de insolventa va fi aprobat, Dinamo va avea de platit doar 4,48 la suta din datoriile actuale, adica 3.486.133 de lei.

Teja, antrenor, Daniel Stanciu este noul manager

Mihai Teja si-a dat acordul ieri pentru a prelua postul de antrenor al lui Dinamo, iar mutarea se va oficializa imediat dupa ce acesta isi va rezilia contractul cu Federatia.

Daniel Stanciu a batut si el palma cu Ionut Negoita si, incepand cu saptamana viitoare, va fi noul manager general al clubului Dinamo.

Stanciu va fi responsabil cu strategia de transferuri din aceasta iarna, una care se anunta cu multe schimbari in randul jucatorilor.

"A fost un an foarte greu, si cu bune, si cu rele. In iarna vor fi schimbari foarte mari, o sa vedeti. Eu sper sa ne batem la titlu sezonul viitor" - Ionut Negoita.
Cuba începe vaccinarea cu seruri în fază experimentală, dezvoltate pe teritoriul său
BRAT
Modifică setările cookies