Gigi Becali FCSB Stepanenko Sydorchuk Ucraina Superliga Gigi Becali

Atenție, CFR! Gigi Becali își scoate feblețea din echipă pentru a le face loc căpitanilor de la Dynamo Kyiv și Shakhtar Donetsk

Gigi Becali este pe punctul să dea o lovitură importantă.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 21:14
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2022, 20:59

În urmă cu o lună, Vladimir Putin (69 ani) a recunoscut independența regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk și a ordonat un atac militar asupra Ucrainei. Conflictul a ajuns până la Kyiv, iar aproximativ 3 milioane de oameni au fost nevoiți să plece din Ucraina din cauza bombardamentelor lansate de Putin. 

O parte dintre refugiați au ajuns și în România, iar Gigi Becali (63 ani) nu a rămas pasiv la suferința oamenilor din Ucraina. Patronul FCSB-ului s-a oferit să-i ajute pe femeile și copiii care au fugit din calea războiului și i-a căzat în baza de antrenament a roș-albaștrilor, după ce altora le-a oferit cazare la hotelurile din Moldova.

Inclusiv Mircea Lucescu i-a solicitat ajutorul cu Sydorchuk (30 ani) și Stepanenko (32 ani), căpitanii de la Dynamo Kyiv și Shakhtar Donetsk. Antrenorul român i-a cerut omului de faceri să-i lase pe cei doi să se pregătească cu jucătorii FCSB-ului, însă Becali s-a oferit să-i legitimeze până în vară, pentru a-l ajuta să oprească supremația CFR-ului.

Astfel, omul de afaceri este dispus să-l sacrifice pe Malcom Edjouma (25 ani) din echipa de start, cu toate că a declarat în urmă cu o lună că este fotbalistul la care visează de 20 de ani. 

Gigi Becali: „Au timp două săptămâni să se pregătească”

„Este clar că Sydorchuk este valoros, care poate juca în locul lui Șut și Edjouma și mai este un fundaș central, Stepanenko, de care avem nevoie. 

Oamenii de aia semnează, că vor să joace. Ei vor să se antreneze, să joace, nu să stea pe bancă. Sunt jucători cu experiență, au timp două săptămâni să se pregătească. 

Câteodată și mie îmi vine să plâng când văd știrile. Nu plâng, dar am așa o stare... . M-a impresionat și fostul lui tenismen care a plecat din țară și s-a întors să apare țară, și Klitschko, care a zis că i-a spus tatăl lui că e mai onorabil să moară pentru patria lui. 

Ei au avut oferte, mi-a zis Mircea Lucescu. Dar s-au gândit că ăia luptă acolo și ei pleacă. Ei vin, se antrenează și dau o mână de ajutor unui om care cazează 30 de jucători. 

Eu am dat ordin ca până poi-mâine, când vin ei, să fie condiții de 5 stele. Dacă nu vor să vină, nu am nicio problemă. Doar dacă este convenabil pentru ei. Dacă te antrenezi nu e mai bine să și joci? Eu i-am spus lui Mircea Lucescu că dacă vor să joace pot să le dau o primă dacă vom câștiga campionatul, dar nu cred că se gândesc ei la bani acum. Sunt milionari oamenii, nu mai au nevoie de bani”, a declarat Gigi Becali pentru digisport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!