Anunt dur in Liga 1: "Clubul este sortit pieirii! Traim ultimele clipe de viata!" O fosta campioana a Romaniei va DISPAREA definitiv

Anunt dur in Liga 1: "Clubul este sortit pieirii! Traim ultimele clipe de viata!" O fosta campioana a Romaniei va DISPAREA definitiv

► Azi 10:00 "Loteria Copo$" - LIVE Tribunal ► 13:00 Tragerile la sorti Europa League si Champions League ► 19:00 Reghe, in studioul Sport.ro. Ia-l la intrebari!

Otelul Galati, fosta campioana a Ligii I, se afla in acest moment pe marginea prapastiei, dupa ce patron Dan Adamescu a decis sa apeleze la procedura de insolventa. Marius Stan, fostul presedinte al clubului, acum primar al orasului Galati, spune ca a predat clubul cu un cont plin, insa ca actualii conducatori au distrus toata munca din ultimii ani.

Intr-o scrisoare deschisa, fostul "sef" al Otelulului vorbeste acum despre problemele intampinate de clubul galatean.

"Sunt ingrijorat de situatia critica in care a ajuns clubul, care este in pragul falimentului si, implicit, al desfiintarii! Clubul este sortit pieirii si acest lucru ma mahneste profund. Otelul pare sa isi traiasca ultimele clipe si este pacat de toata istoria de 50 de ani, de blazonul si de palmaresul acestui club, care a demonstrat ca inalta performanta se face cu mult suflet, cu daruire, cu atitudine si solidaritate, nu cu multi bani! Cred ca as putea gasi cativa oameni de afaceri cu potential, interesati sa investeasca la Otelul, pentru a duce mai departe traditia si palmaresul acestui club", a spus Marius Stan, intr-o scrisoare adresata suporterilor.

"Eu le-am predat Otelul la cheie, cu multi bani in cont si cu o carte de vizita frumoasa si le cer sa fie responsabili macar in al 12-lea ceas si sa duca traditia mai departe. Otelul nu poate disparea pur si simplu! Atrag atentia celor care vor desfiintarea clubului ca va fi un fenomen social serios de care sunt direct raspunzatori", a mai scris acesta.

Iata scrisoarea integrala adresata de Marius Stan, redata de Prosport.ro

 „Sunt ingrijorat de situatia critica in care a ajuns clubul de fotbal Otelul, avand in vedere ca gruparea fanion a orasului nostru, fosta campioana a Romaniei si castigatoare a Supercupei Romaniei, este in pragul falimentului si, implicit, al desfiintarii.

Asa cum decurg lucrurile in prezent, clubul galatean este sortit pieirii si acest lucru ma mahneste profund, pentru ca Otelul a insemnat totul pentru mine, dupa copii si familie. Pot spune ca Otelul a fost copilul meu de suflet, a doua mea casa, locul in care mi-am petrecut jumatate din viata, in care am investit sentimente puternice, alaturi de care am trecut de la agonie la extaz in multe momente si cu care am obtinut cele mai importante performante din cariera mea de pana acum. Nu pot sa uit ca la Otelul mi-am facut prieteni pe viata, am crescut fotbalisti de performanta, am cunoscut si eşecul, dar si succesul la cel mai inalt nivel. Tocmai de aceea, sunt atat de mahnit ca Otelul pare sa isi traiască ultimele clipe si este pacat de toata istoria de 50 de ani, de blazonul si palmaresul acestui club, care a demonstrat ca inalta performanta se face cu mult suflet, cu daruire, cu atitudine si solidaritate, nu cu bani multi.

S-a speculat in ultimele zile faptul ca as fi interesat sa cumpar Otelul sau ca as prelua un pachet important de actiuni la club. Daca ar fi sa judec cu sufletul, as face acest lucru si maine. Cred ca as putea gasi cativa oameni de afaceri cu potential, interesati sa investeasca la Otelul, pentru a duce mai departe traditia si palmaresul acestui club. Judecand insa rational, ma intreb cine ar investi bani si nu putini intr-o afacere falimentara? In momentul de fata, sunt datorii mari fata de jucatori si la bugetul de stat, fapt care pune in pericol chiar obtinerea licentei de joc pentru sezonul 2014/2015. In plus, cu actualul finantator de la Otelul nu se poate discuta in termeni rezonabili. Nu pare a fi interesat sa salveze clubul de faliment, iar desfiintarea clubului va fi o adevarata drama pentru Galati.

Stiu ca suporterii Otelului si alti oamenii din Galati care iubesc fotbalul se uita la mine ca la un potential salvator al clubului. Dumnezeu mi-e martor ca mi-as dori sa pot face ceva ca Otelul sa mearga mai departe. De aceea, fac apel la actualii investitori si conducatori ai clubului sa dea dovada de responsabilitate in gestionarea situatiei extrem de delicate in care se afla Otelul si le atrag atentia ca desfiintarea clubului va fi un fenomen social serios de care sunt direct raspunzători.

Eu le-am predat Otelul la cheie, cu multi bani in cont si cu o carte de vizita frumoasa, si le cer să fie responsabili macar în al 12-lea ceas si sa ducă traditia si performanta mai departe. Otelul nu poate disparea pur si simplu! OTELUL TREBUIE SA MEARGA MAI DEPARTE!

Marius STAN

Primarul municipiului Galati”

VIDEO PROTVPLUS.RO

Guvernul a aprobat cadrul legal prin care România poate vinde și dona doze de vaccin anti-Covid
BRAT
Modifică setările cookies