VIDEO EXCLUSIV A lucrat cu Ionuț Chirilă și nu a înțeles nimic: "A zis că nu îi plac fundașii centrali înalți. Nu ținea cont de nicio sugestie"

Ionuț Chirilă (56 de ani) a avut parte de un mandat scurt la Academica Clinceni, în sezonul trecut, unul care s-a încheiat cu scandal.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Octombrie 2022, 19:35
Data actualizarii: Joi 20 Octombrie 2022, 19:52

Antrenorul a semnat cu Academica pe 21 septembrie 2021, iar la începutul lunii decembrie a părăsit funcția, după ce a fost dat afară. Ionuț Chirilă a încercat, totuși, să meargă la baza de pregătire pentru a continua antrenamentele cu echipa, însă clubul i-a interzis acest lucru, iar despărțirea s-a produs.

Florin Gardoș: "Ionuț Chirilă i-ar fi spus unui coleg că nu îi plac fundașii centrali înalți"

În cele nouă meciuri la formația ilfoveană, Chirilă a înregistrat două remize și șapte înfrângeri, iar tehnicianul a surprins prin mai multe alegeri. Una dintre ele avea legătură cu Florin Gardoș, care a prins un singur meci în mandatul tehnicianului, în ciuda faptului că avea o experiență bogată și un CV important, cu meciuri în Premier League și la naționala României.

Invitat la emisiunea Poveștile Sport.ro, Florin Gardoș a recunoscut că nu a înțeles metodele de pregătire ale lui Ionuț Chirilă, dar și anumite idei ale tehnicianului, conform cărora tehnicianului nu i-ar plăcea să apeleze la stoperi înalți sau să accepte sfaturile jucătorilor cu experiență.

"Nu știu de ce (n.r - a stat foarte mult pe bancă când antrenor era Ionuț Chirilă). Ionuț Chirilă e un antrenor care... sincer să îți spun, nu i-am înțeles foarte bine metodele. Am avut o relație bună în afara terenului pentru că venea, discutam, dar discutam mai mult chestii extrafotbalistice. Asta mă deranja oarecum, era un vestiar cu mine, cu Filip și alți jucători cu experiență, dar nu ținea cont de nicio sugestie.

Zicea că el nu vrea să schimbe primul 11, că vrea să fie echipa omogenă. Am mai auzit eu că i-ar fi spus unui alt coleg că nu îi plac fundașii centrali înalți. Fel și fel de idei, știi cum e, fiecare antrenor are anumite preferințe", a spus Florin Gardoș, la emisiunea Poveștile Sport.ro.

Ionuț Chirilă a plecat de la Academica Clinceni în decembrie 2021. La finalul sezonului, echipa a retrogradat și s-a desființat din cauza problemelor financiare. De asemenea, formația ilfoveană a fost ultima din CV-ul lui Florin Gardoș, care și-a încheiat cariera în aprilie 2022, la doar 32 de ani.

Chirilă nu a mai preluat nicio echipă după despărțirea de Academica Clinceni, fiind liber de contract și în prezent.

VIDEO Florin Gardoș, la Poveștile Sport.ro (emisiunea completă)

Modifică setările cookies