A decedat Nicolae Pescaru, cel mai mare fotbalist din istoria lui FC Brasov

Autor: Sport.ro
Luni 27 Mai 2019, 14:25

	A decedat Nicolae Pescaru, cel mai mare fotbalist din istoria lui FC Brasov

A murit un alt component al nationalei care a participat la Mondialul din Mexic 1970.

Nicolae Pescaru, considerat cel mai valoros fotbalist care a jucat la FC Brasov, a decedat sambata seara, dupa un stop cardio-respirator si o lupta eroica cu o boala crunta. “Nea Niki” implinise 76 de ani pe 27 martie si era unul dintre cei mai iubiti jucatori din istoria clubului de la poalele Tampei. Pescaru detine recordul de cele mai multe meciuri jucate in prima liga de un fotbalist al lui FC Brasov (311) si recordul de goluri marcate pe prima scena a fotbalului romanesc (62). De-a lungul carierei, el a evoluat pentru Steagul Rosu Brasov/FC Brasov (1962-1981) si Soimii IPA Sibiu (1981-1982). A fost de doua ori antrenor principal la FC Brasov (1981-1982 si 1993-1994), fiind un reputat antrenor de juniori.

Intre 1970 si 1973, Pescaru a evoluat de 4 ori pentru Romania si a fost in lotul convocat pentru Campionatul Mondial din 1970, dar nu a evoluat in meciurile cu Anglia, Brazilia si Cehoslovacia din "Groapa cu Lei' de la Guadalajara. El se adauga pe lunga lista cu pierderi din acea mare echipa a Romaniei, alaturi de fosti colegi care au plecat catre o lume mai buna - Stere Adamache, Dan Coe, Mihai Ivancescu, Gheorghe Tataru, Gheorghe Cornea, Florea Dumitrache, Nicolae Dobrin, Mihai Mocanu, Sandu Neagu, Augustin Deleanu si Culae Lupescu.

Cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu celui mai reprezentativ jucator din istoria clubului brasovean o pot face luni, la ora 16.00, la Stadionul Tineretului. Tot luni, dar de la ora 18.00 va avea loc priveghiul la Capela Cimitirului Municipal din Bartolomeu. Inmormantarea va avea loc marti, la pranz, la Cimitirul Muncipal.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Fost medic la ATI Sibiu, mărturisiri șocante: ”Și eu am omorât oameni”. Procurorii s-au autosesizat
BRAT

Modifică setările cookies