"2 euro pe luna nu e mult sa vezi Liga I!" Interviu EXCLUSIV cu Dragomir despre fata ascunsa a drepturilor TV pentru Liga I

"2 euro pe luna nu e mult sa vezi Liga I!" Interviu EXCLUSIV cu Dragomir despre fata ascunsa a drepturilor TV pentru Liga I

Dumitru Dragomir a vorbit intr-un interviu pentru www.sport.ro despre riscurile contractului dintre Look TV si Liga Profesionista de Fotbal, care este pretul corect pe care un abonat ar trebui sa-l plateasca pentru meciurile din Romania si in ce conditii contractul pentru drepturile TV ale Ligii I ar putea fi profitabil.

168 de milioane de euro a platit Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta catre LPF pentru ca drepturile TV ale Ligii I sa revina televiziunilor Look TV si Look Plus.

Contractul, semnat pe 5 ani, vine insa cu un detaliu neobisnuit pentru o intelegere la asemenea nivel: garantiile au fost oferite numai pentru 6 luni. Intr-o perioada in care insolventa este noul sport, detaliile de acest fel pot ridica multe semne de intrebare.

In interviul acordat www.sport.ro, Dumitru Dragomir a evitat sa vorbeasca despre acest subiect, nu pentru ca nu ar fi nimic de spus, ci tocmai pentru ca ar fi prea multe. Intrebarea totusi ramane in picioare: Cum este posibil ca in cazul unui contract de 168 de milioane de euro garantiile sa fie numai pentru 6 luni?

Dumitru Dragomir vorbeste si despre "pretul corect" pe care romanii ar trebui sa il plateasca sa vada toate meciurile din Liga I si cum a ajuns teama de puscaria sa alunge marii investitori si sponsori din fotbal.

"Uita ca mi-ai pus intrebarea. Imi fac rau si mie, le fac si altora"

www.sport.ro: In contextul actual, aproximativ 8 din 10 romani nu vor vedea Liga I. Ce le spuneti romanilor?

Dumitru Dragomir: As fi obraznic sa spun platiti fratilor pentru ca altfel nu vedeti. Dar nu pot sa spun asa, pentru ca imi iubesc neamul, pe romani si stiu ca si eu am fost amarat si stiu cat conta si un leu, nu 4.5 lei cat trebuie sa dea... astia sunt 5 sau 6 paini. Fotbalul se autofinanteaza si parerea mea este ca cel care a cumparat trebuie sa isi recupereze din bani. Conflict va fi non-stop, atata timp cat canalele de televiziune vor fi nemultumite, va fi scandal in permanenta.

Cum se poate semna un contract pe 5 ani de 168 de milioane de euro si garantiile sa fie numai pe 6 luni. Nu e riscant acum cand insolventa este la moda?

Te rog, uita ca mi-ai pus intrebarea asta. Daca raspund, imi fac rau si mie si altora.

Sa zicem ca Romtelecom si Orange vor retransmite Liga I, asta inseamna ca 1 din 2 romani nu va avea acces. Nu e totusi un deserviciu?

Parerea mea este ca cei care au cumparat au in persoana lui Paszkany un om foarte destept. Acest om va gasi niste usi deschise atat la RCS cat si la alte canale.

"Lumea fuge de sport pentru toti oamenii valorosi au fost arestati sau sunt puscariabili"

Astazi, sponsorii mari din Romania sunt Timisoreana si AdePlast. Totusi, companiile mari multinationale nu se inghesuie sa sponsorizeze fotbalul. La Champions League totusi e bataie...

Nici nu avem companii prea puternice in Romania si lumea fuge de sport acum pentru ca toti oamenii valorosi din sport au fost arestati sau sunt puscariabili. Viitorii ocupanti ai puscariilor. Si atunci nu e bine, sa stiti. Nu cred ca asa se poate rezolva coruptia din sport.

"2 euro pe luna nu ar fi mult ca sa vezi toate meciurile din Liga I"

Va asteptati sa creasca veniturile din fotbal cu actualul contract sau din contra?

Look TV va pierde in urmatorii 2-3 ani de zile cel putin 60% din sumele pe care le dau fotbalului. In ultimii 2 ani din cei 5 isi recupereaza tot si vor face si in plus. Convingerea mea este ca daca dupa primul an nu se vede fotbalul, daca vand 2 milioane de abonamente, eu zic ca sunt bani destui. Faceti socoteala... 2 milioane de abonamente pe luna inseamna 22 de milioane pe an, adica suma pe care o platesc ei pentru Liga.

Care ar fi pretul corect pe care un roman ar trebui sa il plateasca sa vada Liga I?

Dupa parerea mea, 2 euro pe luna nu ar fi mult ca sa poti sa vezi toate jocurile pe toate canalele.

VIDEO PROTVPLUS.RO

„Aerul era irespirabil, am crezut că murim cu uşile închise”. Mărturia unei românce din Atena, devastată de incendii
BRAT
Modifică setările cookies