Eduard Novak Ana Maria Popescu Jocurile Olimpice

Eduard Novak și-a cerut scuze: "S-a înteles foarte greșit! Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice!"

Ana Maria Popescu a obținut medalia de argint la Jocurile Olimpice, în proba de spadă individual.
Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 29 Iulie 2021, 10:39
Data actualizarii: Joi 29 Iulie 2021, 10:43

Imediat după, a izbucnit un scandal între ea și Eduard Novak, ministrul sportului din România. Eduard Novak a ieșit astăzi cu un răspuns, dupa ce a fost acuzat de Ana Maria Popescu ca nu înțelege sacrificiile unui sportiv. Acesta declarase că, și dacă bugetul echipei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria Popescu nu ar fi câștigat medalia de aur.

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. 

A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat. 

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. 

Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea", a declarat Novak la TVR 1.

Modifică setările cookies