Sporturi

„Ana Maria Popescu ar fi cel mai bun ministru al Sporturilor pe care l-a avut România”

La 3 zile după ce a cucerit medalia de argint la Grand-Prix-ul de la Dubai, Ana Maria Brânză a anunțat că se retrage din activitatea sportivă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2021, 17:24
Data actualizarii: Marti 07 Decembrie 2021, 17:29

Specialistul în marketing sportiv Valentin Popescu e de părere că multipla campioană mondială și europeană și campioană olimpică la Beijing cu echipa de spadă poate ajunge la un moment dat ministrul sporturilor!

„Cred că ar fi cel mai bun ministru al sporturilor pe care l-a avut România.  Un ministru independent ar putea să miște lucrurile. Și un ministru cu nume, cum este Ana Maria Brânză...

În afara faptului că este o mare sportivă, cu rezultate extraordinare, Ana Maria este și un foarte bun comunicator, pe care orice companie ar trebui să și-l dorească drept vector de imagine. O persoană inteligentă, foarte plăcută. Campaniile publicitare în care este implicată sunt extrem de apreciate de public. Eu mă uit la clipurile publicitare prin natura meseriei.

Un spot cu Ana Maria Brânză, nu contează pentru ce face reclamă, îmi captează de fiecare dată atenția. Asta pentru că are o imagine extraordinară și pentru că deține toate atuurile: imagine, comunicare bună, personaj plăcut și pozitiv”, o caracterizează Valentin Popescu.

În istoria post-decembristă, România a mai avut miniștri proveniți din foști sportivi, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă. Mai mult, actualul șef al Sportului, Eduard Novak, este încă în activitate și a cucerit anul acesta argintul la ciclism, în proba de urmărire, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Ana Maria Popescu și Eduard Novak au fost protagoniștii unui conflict în această vară, atunci când scrimera l-a ignorat pe actualul minsitru în momentul în care acesta  avrut să o felicite pentru argintul cucerit la JO.

„Când a creat acea discuție cu ministrul Novak - și unii s-au grăbit să o atace – ea de fapt a vrut să agite puțin lucrurile, ca să se întâmple ceva. Mulți au înțeles greșit demersul ei. Ulterior, oamenii și-au dat seama că a fost o răbufnire a ei pentru a trage un semnal de alarmă, pentru ca lucrurile să se miște. Și cred că a și avut impact. Mi-a plăcut foarte tare că nu a ținut ranchiună cu ministrul și a spus că, într-adevăr, a fost o ieșire puțin mai deplasată, dar scopul era unul nobil”, a explicat  Valentin Popescu.

Articol de Florin Caramavrov

Modifică setările cookies