Merge Messi la Paris? Brazilia, deținătoarea titlului olimpic, eliminată dramatic de marea rivală, Argentina 

Brazilia Argentina Jocurile Olimpice 2024 JO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Februarie 2024, 11:04
Data actualizarii: Luni 12 Februarie 2024, 11:09

Brazilia, câştigătoarea ultimelor două titluri olimpice la fotbal, a ratat calificarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris (26 iulie - 11 august), după ce s-a clasat pe locul trei în turneul preolimpic sud-american.

În ultimul meci la turneul din Venezuela, Brazilia a fost învinsă de Argentina cu 1-0, în timp ce Paraguay a întrecut Venezuela cu 2-0.

În clasamentul final, Paraguay a ocupat primul loc cu şapte puncte, urmată de Argentina (5), Brazilia (3) şi Venezuela (1). Primele două clasate au obţinut biletele pentru competiția care va avea loc la Paris, în această vară.

Argentina, condusă de Javier Mascherano, s-a impus prin golul marcat de Luciano Gondou (78) şi va ataca un nou titlu olimpic după cele cucerite în 2004 şi 2008.

La Jocurile Olimpice, echipele pot alinia jucători U23 plus trei fără limită de vârstă. Franţa, în calitate de gazdă, Spania, Israel, Ucraina, Paraguay, Argentina, Maroc, Egipt, Mali, Statele Unite, Republica Dominicană şi Noua Zeelandă vor participa la turneul olimpic. Au mai rămas disponibile trei locuri pentru Asia şi unul în barajul intercontinental dintre Asia şi Africa.

Lionel Messi și Angel Di Maria, la Jocurile Olimpice?

După obținerea biletului pentru Paris, selecționerul naționalei olimpice a vorbit despre posibilitatea convocării campionilor mondiali.

Javier Mascherano a mărturisit că și-ar dori ca Messi și Di Maria să îi fie alături la Jocurile Olimpice, însă totul va depinde doar de hotărârea jucătorilor. 

"Toată lumea știe de relația mea de prietenie cu Leo. Un jucător ca el are ușile larg deschise pentru a ni se alătura, restul va depinde de angajamentele și programul său.

Au dreptul să decidă ce vor, dar este evident că vom încerca să-i chemăm, apoi vom vedea. Am obligația să-i invit", a spus antrenorul. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!