Wojciech Szczesny și-a decis viitorul, după șase ani petrecuți la Juventus!

Wojciech Szczesny Arsenal AS Roma juventus Italia
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2024, 08:36
Data actualizarii: Luni 03 Iunie 2024, 08:37

Wojciech Szczesny este hotărât să rămână la Juventus, în ciuda faptului că formația italiană i-a găsit deja înlocuitor.

Juventus l-a semnat pe portarul Michele Di Gregorio de la Monza ca înlocuitor al polonezului. Szczesny, care s-a alăturat celor de la Juventus de la Arsenal în 2017 pentru 15,3 milioane de lire sterline, a jucat peste 250 de meciuri și a câștigat mai multe titluri cu clubul.

Szczesny: "Cea mai tare provocare"

Conform Calciomercato, Juventus, care dorește să reducă cheltuielile și să recupereze fonduri din transferul lui Di Gregorio de 17 milioane de lire sterline, intenționează să-l vândă pe Szczesny. Conform sursei citate, portarul a avut oferte din Arabia Saudită dar Szczesny și-a exprimat dorința de a nu se muta acolo.

  • Wojciech Szczesny / Foto - Getty Images

„Știu că sunt și voi fi un jucător al Juventus-ului, în cazul în care nu mă vor aici. Sunt atașat de acest club și le respect deciziile. Ei mă vor aici ca să apăr poarta lui Juventus. 

Nu îmi lipsesc banii din viața de zi cu zi. Prefer provocările grozave, iar apărarea porții lui Juventus este cea mai tare provocare pe care mi-o poate oferi cineva", a declarat portarul, conform Football Italia.

Cu contractul său valabil până în 2025, Szczesny intenționează să-și încheie cariera la Juventus, în ciuda deciziei strategice a clubului de a-l aduce pe Di Gregorio ca viitor titular. Directorul sportiv al Juventus, Cristiano Giuntoli, se confruntă cu provocarea de a-l convinge pe Szczesny să accepte un transfer, dar atașamentul jucătorului față de club și viața sa de familie stabilită în Torino fac ca aceasta să fie o sarcină dificilă.

Cifrele lui Szczesny 

În cele șase sezoane petrecute la Juventus, portarul și-a trecut în cont:

  • 252 meciuri între buturile echipei
  • 233 goluri încasate
  • 103 meciuri fără gol primit
  • 22.517 minute prestate pentru "Bătrâna doamnă"
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!