Stefan Radu Dinamo Ioan Andone Lazio Italia

EXCLUSIV Ștefan Radu 35 | Ioan Andone: ”Mi-a rămas în suflet. Nu văd în viitor unul care să rămână 10-12 la nivelul ăsta”

Ștefan Radu, fundașul român care joacă din 2008 pentru Lazio, a împlinit 35 de ani.

Daniel Anghel
Data publicarii: Vineri 22 Octombrie 2021, 08:35
Data actualizarii: Vineri 22 Octombrie 2021, 08:49

Ioan Andone a rămas atașat de fostul său elev de la Dinamo, motiv pentru care, spune el, a ajuns să fie susținător al lui Lazio. Triplu campion al României, Andone spune că nu vede ca un fotbalist român să aibă, în viitorul apropiat, parcursul lui Ștefan Radu la o echipă de top din Europa.

Ștefan Radu 35 |  Andone vorbește la superlativ: ”Nu văd unul care să rămână 10-12 ani la nivelul ăsta”

„Radu? E un jucător care mi-a rămas la suflet, i-am urmărit cariera, m-am bucurat foarte mult pentru el, am fost și la mai multe meciuri ale lui Lazio. M-a făcut să fiu susținător al lui Lazio, pentru că el este acolo și este unul dintre românii care chiar a făcut cinste României. Să joci atâtea meciuri și atâția ani să joci la nivelul ăla, la un club de nivelul lui Lazio, e extraordinar. Îi doresc sănătate, lui, familiei lui, copiilor. O să îi transmit și personal. Noi vorbim destul de des.

  • Ștefan Radu / Getty Images

Îl urmăream pentru că în generația aia au fost mulți jucători buni. L-am luat în cantonament, l-am folosit la câteva meciuri amicale. El făcea parte din lotul echipei mari, se antrena și jucau sâmbăta la ora 11, am văzut foarte multe meciuri.

Eu nu văd în viitor unul care să rămână 10-12 ani la nivelul ăsta. E o echipă care s-a bătut tot timpul la cupele europene, o echipă grea, cu suporteri fanatici. E unul dintre cei mai iubiți jucători la ora actuală pentru suporterii lui Lazio”, a spus Ioan Andone, pentru www.sport.ro.

Cifrele carierei lui Ștefan Radu

După două sezoane la Dinamo, Radu a făcut pasul la Lazio, echipă care l-a luat, inițial, sub formă de împrumut, iar apoi l-a transferat definitiv pentru 4,7 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

A debutat pentru Lazio pe 30 ianuarie 2008, cu Delio Rossi antrenor, într-un meci cu Fiorentina din Cupa Italiei, disputat pe Artemio Franchi și câștigat de formația biancocelestă cu 2-1.

De atunci au urmat alte 411 prezențe pentru Lazio, care l-au făcut pe Ștefan Radu să devină jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate pentru echipa antrenată în prezent de Maurizio Sarri.

Radu a marcat de 10 ori pentru Lazio și a mai bifat și alte 24 de assist-uri.

Cu Lazio, Radu a câștigat de trei ori Cupa Italiei și de trei ori Supercupa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!