Kvaratskhelia, noul număr 10 de la Napoli? Ce spune fiul lui Maradona despre tricoul retras încă din 2000

Khvicha Kvaratskhelia diego maradona Napoli Serie A Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2023, 20:08
Data actualizarii: Vineri 17 Martie 2023, 20:07
Khvicha Kvaratskhelia (22 de ani) este vedeta lui Napoli începând din acest sezon, iar recent a fost adusă în discuție posibiitatea ca fotbalistul din Georgia să preia tricoul cu numărul 10.

Porelicit "Kvaradona" după legendarul Diego Armando Maradona, Kvaratskhelia a fost transferat în vară de la Dinamo Batumi, în schimbul a 11,5 milioane de euro. În primele 29 de meciuri, georgianul a marcat 13 goluri și a oferit 15 pase decisive, devenind rapid unul dintre favoriții fanilor lui Napoli.

Kvaratskhelia, noul număr 10 de la Napoli?

Recent, în Italia s-a discutat despre posibilitatea ca jucătorul lui Napoli să preia tricoul cu numărul 10. Problema este că tricoul respectiv a fost retras de club încă din 2000 ca un semn de apreciere față de legendarul Diego Armando Maradona.

Întrebat despre această variantă, Diego Maradona Jr., fiul lui "El Pibe D'Oro" spune că tricoul cu numărul 10 este de neatins, chiar dacă noul star al lui Napoli impresionează.

"Pentru Kvara, repet ce am spus în cazul lui Insigne, când speram că îi vor retrage și lui tricoul cu numărul 24. Sper ca într-o zi să se retragă și numărul 77. Kvara este un jucător excelent, foarte bun, dar tricoul cu numărul 10 este de neatins", a spus Diego Maradona Jr., potrivit Corriere dello Sport.

  • 77 este numărul purtat în prezent de Kvaratskhelia la Napoli

De-a lungul întregii istorie a clubului, Napoli a câștigat doar două titluri în Serie A, în 1987 și în 1990. În ambele ocazii, omul decisiv a fost Diego Armando Maradona, cel care dă acum numele stadionului și care are tricoul retras încă din 2000, cu 20 de ani înainte de deces.

În acest sezon, Napoli se îndreaptă către al treilea titlu, având în vedere că are deja 18 puncte avans față de a doua clasată, Inter.

Spalletti nu e de acord cu retragerea tricourilor

În schimb, Luciano Spalletti, antrenorul lui Napoli, are o părere diferită referitoare la acest aspect. Tehnicianul a susținut, în ianuarie, după decesul lui Pele, că echipele ar trebui să renunțe la astfel de gesturi.

"Vreau să-i felicit pe cei care au decis să nu retragă tricoul cu numărul 10 al lui Pele. Când retragi un tricou, nu îl mai vezi, iar numărul lui Pele ar trebui să fie văzut de cât mai multe ori posibil. 

Cred că normal ar fi ca jucătorii să poată purta numerele fotbaliștilor legendari. Să vezi numerele respective în fiecare zi îți oferă o responsabilitate în plus și mai multă motivație", spunea Spalletti, potrivit beIN Sports.

Foto: Corriere dello Sport 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!