juventus Adrien Rabiot Premier League Italia

Fotbalistul de la Juventus care se gândește la Premier League: „Mă atrage mult!”

Adrien Rabiot a vorbit despre visul său de a evolua în primul eșalon al Angliei.

Vali Andronescu
Data publicarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 17:55
Data actualizarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 17:54

Mijlocașul central se află la Juventus din vara anului 2019 și mai are contract doar până la finalul lui iunie 2023 cu „Bătrâna Doamnă”. Iar după ultimele incidente ale clubului din Serie A, Rabiot ar putea să o părăsească definitv pe Juve după ce i se termină contractul.

Mai mult, francezul născut la Saint-Maurice, cu 145 de meciuri în picioare pentru Juventus în toate competițiile, a și vorbit despre visul său de a evolua în Premier League. Adrien Rabiot nu a precizat însă, că are și o echipă favorită, ci doar că și-ar dori să evolueze acolo unde fotbalul a luat naștere!

„Premier League mă atrage. Mereu am spus că mi-aș dori să evoluez acolo. Se va întâmpla asta după ce mi se termină contractul la Juve? Nu știu. Nu am nicio echipă favorită din Anglia, nu e niciuna pentru care aș dori să joc în mod necesar”, a spus francezul, potrivit jurnalistului sportiv Fabrizio Romano.

Cifrele lui Adrien Rabiot

Rabiot și-a făcut junioratul la Academia Creteil, dar în perioada 2008-2009 a fost și la Academia lui Manchester City. În 2009, mijlocașul central a fost transferat de Pau FC, iar în 2010 reprezentativa under-17 a lui Paris Saint-Germain l-a legitimat pe jucător.

În 2012, Adrien Rabiot a făcut pasul la echipa mare a parizienilor, iar jumătate de an mai târziu a fost trimis sub formă de împrumut la Toulouse. De când a revenit, până când a părăsit PSG, francezul a bifat 227 de partide, a înscris 24 de goluri și a pasat decisiv în 14 situații.

În 2018, Rabiot a atins cea mai înaltă cotă pe piața transferurilor, potrivit site-ului de specialitate, Transfermarkt, 50 milioane de euro. Acum, mijlocașul central cu trei reușite în 33 de selecții pentru naționala Franței, valorează doar 18 milioane de euro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!