Serie A Federatia Italiana de Fotbal Gabriele Gravina Italia Italia

Decizie istorică în Serie A! Ce se va întâmpla dacă primele două clasate termină la egalitate de puncte

Federația Italiană de Fotbal a anunțat o decizie istorică pentru situația în care primele două clasate din Serie A încheie sezonul la egalitate de puncte.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Iunie 2022, 22:35
Data actualizarii: Marti 28 Iunie 2022, 22:35

Dacă microbiștii erau obișnuiți până acum ca principalul criteriu de departajare în astfel de situații să fie cel al meciurilor directe sau al golaverajului, situația se va schimba în Serie A încă din sezonul viitor.

Decizie istorică în Serie A! Play-off pentru Scudetto

Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, a insistat să existe un meci de baraj între locul 1 și locul 2 în cazul în care vor exista astfel de situații, iar regula va fi aplicată chiar din noul sezon, care debutează în august, scrie L'Equipe.

Astfel, în Serie A poate exista un meci în plus, la finalul sezonului, între primele două clasate pentru a se stabili campioana. Dacă cele două formații termină la egalitate duelul decisiv, se va trece direct la loviturile de departajare.

În cazul în care vor exista trei sau mai multe echipe cu același punctaj, se va face un clasament bazat pe duelurile directe, iar primele două vor disputa play-off-ul pentru Scudetto, așa cum a fost denumit de italieni.

În schimb, dacă vorbim despre o egalitate de puncte într-o altă zonă a clasamentului, cum ar fi lupta pentru un loc de cupele europene sau pentru evitarea retrogradării, departajarea se va face în funcție de meciurile directe, notează Football Italia.

Regula meciului de baraj între primele două clasate a mai fost aplicată o singură dată în Serie A. S-a întâmplat în 1964, când Bologna a câștigat meciul decisiv cu Inter, la Roma, și a cucerit al șaptelea și ultimul său titlu de campioană.

În ultimul sezon, AC Milan a câștigat titlul în Serie A, cu doar două puncte avans față de a doua clasată, rivala Inter.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!