Când se va întoarce Sandro Tonali pe teren, suspendat în toamna lui 2023

Sandro Tonali FA Federatia Italiana de Fotbal Newcastle Superliga Sandro Tonali
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 02 Mai 2024, 18:31
Data actualizarii: Joi 02 Mai 2024, 18:31

Au apărut noutăți în cazul lui Sandro Tonali.

După ce în toamna anului 2023 a fost suspendat pentru participarea în pariurile ilegale, mijlocașul celor de la Newcastle United, Sandro Tonali, a primit vești noi.

Pedeapsa italianului a fost scăzută cu două luni față de perioada inițială, alături de o amendă de 20.000 de lire sterline, după ce și-a recunoscut vina în fața Federației Engleză de Fotbal. 

  • Sandro Tonali

Acest lucru îi va permite lui Tonali să revină la fotbalul competitiv la finalul sancțiunii de zece luni impuse de Federația Italiană de Fotbal (FIGC).

Tonali, lăudat de către Federația Engleză de Fotbal

Cooperarea lui Tonali a fost lăudată de către FA (Federația Engleză de Fotbal), el și-a autodeclarat încălcările prompt și a furnizat dovezi.

Tonali, care a urmat un plan terapeutic și unul educațional cu sprijinul clubului, este așteptat să revină pe terenul de fotbal la începutul următorului sezon de Premier League, pe 27 august.

Mijlocașul italian a jucat 12 meciuri pentru Newcastle înainte de suspendarea sa inițială. Ultimul său meci a fost împotriva celor de la Borussia Dortmund în Liga Campionilor, terminat cu scorul de 1-0 în favoarea germanilor.

Comunicatul clubului britanic

„Perioada de interdicție este complet suspendată pe durata sezonului 2024/25, ceea ce înseamnă că Tonali va fi disponibil pentru a reveni la fotbal competițional la încheierea unei sancțiuni existente de zece luni impuse de Federația Italiană de Fotbal (FIGC) la 27 octombrie 2023.

Cu condiția să nu mai comită nicio încălcare a Regulilor de Pariuri FA în perioada de suspendare, Sandro nu va executa nicio parte din sancțiunea de două luni.

După cum a recunoscut FA în motivele scrise ale Comisiei independente de reglementare, nivelul de asistență pe care Sandro l-a oferit prin auto-declarare și cooperare pe deplin cu o anchetă ulterioară este extraordinar și fără precedent. Sandro a recunoscut pe deplin activitatea sa de pariuri. În circumstanțe în care nu existau alte probe care să susțină procedurile de abatere.

Sandro continuă să urmeze un plan terapeutic și un program educațional cu sprijinul deplin al clubului și va continua să se antreneze alături de colegii săi”, se arată în comunicatul clubului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!