Italia

Cutremur în Italia! Juventus, în Serie B? Alte cinci cluburi au probleme uriașe cu legea

Juventus riscă să fie retrogradată în Serie B!

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 17:56
Data actualizarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 18:04

Fosta campioană a Italiei ar putea retrăi momentele din 2006, atunci când erupea scandalul ”Calciopoli”. Atunci, în urma unei anchete, Juvenus a fost retrogradată în Serie B, iar Fiorentina, AC Milan și Reginna au fost depunctate, în urma trucării unor partide.

Acum, Juventus pară să treacă prin alte momente de tensiune. Fosta campioană a Italiei ar putea fi retrogradată în Serie B, în urma unui dosar prin care se semnalează nereguli de contabilitate grave. Mai mult, echipa ar putea pierde și două titluri de campioană.

Sunt cercetate mai multe transferuri, printre care venirea lui Ronaldo, dar și schimbul Arthur - Pjanic. În total, sunt vizate 42 de transferuri din cele 62 în care Juventus a fost implicată în ultimii trei ani. Napoli, AS Roma, Atalanta, Genoa și Sampdoria sunt cercetate în același caz.

Marc Donzelli, președintele CONDACONS, consideră că Juventus ar trebui retrogradată, în baza unor cereri emise de societatea condusă de el.

„Sistemul acuzator e foarte grav și aruncă o lumină sumbră asupra ultimelor campionate de fotbal, și pentru că a existat o adevărată dominație torineză în ultimul deceniu, care s-a încheiat în 2021 cu titlul cucerit de Inter.

Dacă Juventus ar fi câștigat în mod ilegitim un avantaj față de cluburile rivale din Serie A cu operațiuni de acest tip, atunci Federația și Autoritatea pentru competiția de piață vor trebui să intervină și să-i sancționeze pe cei responsabili.

Din acest motiv și pentru a proteja miile de fani, vom depune o plângere la Antitrust și la Parchetul Federal prin care cerem retrogradarea în Serie B și revocarea ultimelor titluri câștigate în umbra acestor operațiuni potențial ilegale”, a afirmat Donzelli.

Modifică setările cookies