Federico Chiesa accidentare juventus ruptura de ligamente Serie A Italia

Chiesa, accidentare horror! Campionul european poate sta șase luni pe tușă

Extrema lui Juventus a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul stâng în partida cu AS Roma. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 15:37
Data actualizarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 15:46

Juventus a câștigat dramatic meciul cu AS Roma, scor 4-3, dar a înregistrat o pierdere importantă la nivelului lotului.

Sezon încheiat pentru Chiesa

Federico Chiesa (24 ani), extrema dreaptă a torinezilor și vedeta naționalei Italiei, a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul stâng. Acesta fusese înlocuit cu Kulușevski, în minutul 32 al partidei de pe Stadio Olimpico, iar analizele efectuate la JMedical, clinica lui Juventus, a relevat că accidentare este foarte gravă și e nevoie urgentă de operație.

Chiesa va suferi o intervenție chirugicală până la finalul săptămânii, iar perioada de recuperare ar putea dura până la 6 luni de zile, sezonul la echipa de club fiind încheiat pentru el. Cel mai probabil, el va fi apt pentru a participa la CM 2022, dacă echipa lui Roberto Mancini va trece de barajul cu Macedonia de Nord și Portugalia/Turcia, care va avea loc la finalul lunii martie. 

Torinezii au un sezon dificil și îi vor simți lipsa

Chiesa e steaua în ascensiune din Serie A, după ce a fost decisiv în câștigarea titlului european de către Squadra Azzurra, în vara trecută. Fotbalistul, care este cotat la 70 de milioane de euro, a evoluat în 15 meciuri în acest sezon pentru Juventus, marcând patru goluri și dând șase pase decisive.

Juventus se află pe locul cinci în Seria A, cu 38 de puncte în 21 de meciuri, la 11 puncte în spatele liderului Inter Milano și la trei lungimi de Atalanta, care are un meci mai puțin disputat și ocupă ultima poziție care duce în Champions League. Torinezii vor întâlni Villarreal în optimile de finală ale Champions League (22 februarie, 16 martie) și mai joacă cu Inter Milano, în Supecupa Italiei (12 ianuarie), și cu Sampdoria (18 ianaurie), în oprimile de finală ale Cupei Italiei.   

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!