Italia

Ce spune "Burleanu al Italiei" despre Roberto Mancini după coșmarul de la Palermo, 0-1 cu Macedonia de Nord

Italia a cedat surprinzător în fața Macedoniei de Nord, 0-1,  și va rata al doilea campionat mondial consecutiv.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2022, 16:39
Data actualizarii: Vineri 25 Martie 2022, 16:52

Elevii lui Roberto Mancini erau mari favoriți la calificarea pentru Campionatul Mondial din Qatar, de anul următor. Din păcate, la jumătate de an distanță de cel mai important succes al Squadra Azzurra, a venit una dintre cele mai mari dezamăgiri ale fotbalului italian.

Din postura de campioni europeni, italienii aveau nevoie de un succes în duelul cu Macedonia de Nord, echipă ce a scos România din lupta pentru un loc la duelul din Qatar, a realizat cea mai mare surpriză din preliminarii.

Au marcat norocos singurul gol al meciului în minutul 92, lasând Italia acasă pentru al doilea mondial consecutiv. Din 2014 până în 2026, Italia nu va bifa nici măcar o prezență la o cupă mondială, următoarea ocazie fiind turneul din America de Nord, jucat în Mexic, SUA și Canada. Asta după ce, la edițiile din 2014 și 2010, succesoare ediției câștigate de ei, în Germania, Squadra Azzurra nu a trecut de faza grupelor.

Pe numele lui Roberto Mancini, selecționer din mai 2018, de la precedenta ratare a calificării, au fost aduse mai multe speculații privind o eventuală despărțire, iar declarațiile făcute de el la finalul meciului au alimentat speculațiile.

În aceste condiții, Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, speră ca antrenorul să rămână pe banca naționalei, în ciuda eșecului din preliminariile de mondial.

Sper ca Mancini să continue cu noi. Avem un proiect împreună. Sper că va reuși să treacă repede peste acest rezultat, așa cum sper s-o facă toți italienii, și să rămână la conducerea echipei naționale.

Astea sunt legile fotbalului. Când ești implicat în acest sport, trebuie să accepți și astfel de momente. Îmi pare foarte rău pentru suporterii noștri. Nu ne așteptam la un asemenea rezultat, acești băieți au fost și rămân extraordinari, în urmă cu doar câteva luni au îndeplinit visul unei națiuni”, a susținut Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal. 

”Sunt prea dezamăgit ca să vorbesc despre viitorul meu”

După înfrânferea cu Macedonia de Nord, Roberto Mancini, rămas fără reacție la golul din minutul 92 al adversarilor, s-a arătat distrus de rezultat. Fostul antrenor de la Lazio, Fiorentina, Inter, Manchester City, Galatasaray sau Zenit a lăsat de înțeles că viitorul său pe banca naționalei este incert.

Vom vedea (n.r. – întrebat despre viitorul său). Acum sunt mult prea dezamăgit ca să vorbesc despre viitorul meu. Rămâne de văzut. Sunt convins că această echipă va avea un viitor minunat. Îi susțin pe acești jucători acum mai mult ca niciodată”, a declarat Roberto Mancini, după înfrânferea care a șocat Europa.

Modifică setările cookies