Fabian O Neill a murit fabian o neill fabian o neill confesiune Juventus Torino Uruguay Italia

"Am avut 14 milioane de dolari și am pierdut totul!" Confesiunea lui Fabian O'Neill, cu doi ani înainte de a muri

Lumea fotbalului e în doliu după decesului fotbalistului care a jucat în Serie A și la naționala Uruguayului, unde a fost coleg, printre alții cu Alvaro Recoba. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 26 Decembrie 2022, 11:58
Data actualizarii: Luni 26 Decembrie 2022, 13:52
  • Fostul internaţional uruguayan Fabian O'Neill a murit duminică la numai 49 de ani.

ESPN a relatat că O'Neill a fost internat sâmbătă în comă cu o hemoragie datorată unei boli hepatice cronice.

O'Neill e un caz emblematic pentru sportivii care-și ruinează viața și cariera. A scăpat cu greu la un moment dat din patima alcoolului și a ajuns să vândă legume într-o piață din orașul său natal, Paso de los Toros.

Fabian O'Neill a trăit viața după propriile reguli

Fabian O'Neill a jucat în Italia la Cagliari (1996-2000), Juventus Torino (2000-2001) şi Perugia (2002) și a avut 19 selecţii la naţionala Uruguayului. A făcut parte din lotul pentru Cupa Mondială 2002, competiţie la care nu a fost folosit însă niciun minut.

"În total, am avut 14 milioane de dolari și am pierdut totul. Am mulți prieteni și astăzi, trăiesc cu o duzină de vagabonți ca mine, ne ajutăm reciproc. Dar nu mă deranjează să fiu sărac, nu am vrut niciodată să fiu bogat.

Am destui bani ca să-mi cumpăr o băutură. Pot mânca orez cu ouă, e foarte bine. Alcool, mașini, femei și multe pariuri, de aceea nu mi-a mai rămas nimic", povestea în 2020 Fabian O'Neill. 

La Juventus uruguayanul a fost coleg, printre alții, cu Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero, Edwin van der Sar, Edgar Davids sau Alessio Tacchinardi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!