Handbal

Zeul din Barcelona care vrea să facă din nou România mare. "Nu putem sta în fața televizorului"

Selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, Xavier Pascual, a declarat, în perspectiva meciurilor cu Israel, Cipru şi Moldova, din cadrul turneului de calificare la Campionatul Mondial din 2023, că lucrul cel mai important este să readucă naţionala în elita mondială.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 18:00
Data actualizarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 18:08

"Dacă vrem să ne îmbunătăţim jocul, trebuie să muncim mult, nu putem sta în faţa televizorului şi să spunem că putem face minuni.

Handbalul este viaţa mea, este pasiunea mea. Înţeleg că nu este la fel pentru toată lumea, dar eu vreau să fac totul să iasă bine. Trebuie să luptăm cum putem mai bine pentru ţară, să readucem România în prim-planul handbalului mondial", a declarat Xavier Pascual

Tehnicianul spaniol, fost antrenor al  Barcelonei, a scos în evidenţă atuurile naţionalei şi a explicat pe ce se bazează în turneul de calificare la Campionatul Mondial din 2023, chiar dacă nu beneficiază de un jucător de talia Cristinei Neagu.

"Suntem o echipă, asta este arma noastră, faptul că suntem uniţi. Cu tot respectul pentru jucători, noi nu avem o Cristina Neagu, un jucător de asemenea valoare, dar avem jucători care sunt buni şi dau totul pentru naţională. Uneori câştigi, alteori pierzi, dar trebuie să fii mereu mulţumit că ai făcut tot ce ai putut", a completat Pascual.

Team-managerul naţionalei, Iulian Stamate, fostul pivot al "tricolorilor", s-a arătat încântat de ceea ce observă zilnic la antrenamentele conduse de Xavier Pascual şi vede potenţial de creştere, dar rămâne realist.

"Pregătirea este exact aşa cum trebuie să fie, disponibilitatea jucătorilor este cea potrivită, avem o echipă tânără şi frumoasă, un antrenor capabil, dar trebuie să fim realişti şi cu picioarele pe pământ, avem un drum greu în faţă. Este nevoie de multă, multă, multă muncă pentru a reveni pe prima scenă a handbalului mondial. Şi trebuie să facem asta constant. Mi-ar plăcea ca la finalul lui 2022 naţionala să fie în pregătire pentru participarea la CM din 2023", a declarat Iulian Stamate.

Program meciurilor din turneul de calificare (faza 1) - Cluj-Napoca, Sala "Horia Demian"

  • 7 ianuarie, ora 15:00: Cipru - R. Moldova
  • 7 ianuarie, ora 18:05: România - Israel
  • 8 ianuarie, ora 15:00: Israel - R. Moldova
  • 8 ianuarie, ora 18:05: România - Cipru
  • 9 ianuarie, ora 15:00: Israel - Cipru
  • 9 ianuarie, ora 18:05: R. Moldova - România

Biletele, în valoare de 25 de lei, au fost puse în vânzare pe site-ul www.bilete.ro sau la casele de bilete ale Sălii ''Horia Demian''.

Modifică setările cookies