Vali Ghionea Dinamo dinamo handbal Poveștile sport.ro Handbal

VIDEO EXCLUSIV Vali Ghionea, căpitanul lui Dinamo, la Poveștile Sport.ro: "În Craiova, în momentul în care am început să joc handbal, Sala Polivalentă a ars"

Pro TV, Pro Arena și Sport.ro vor transmite în următorii patru ani meciurile din Liga Zimbrilor - campionatul masculin de handbal. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 August 2022, 17:10
Data actualizarii: Miercuri 10 August 2022, 17:39

Vali Ghionea, căpitanul lui Dinamo și al naționalei României, a fost invitatul lui Andru Nenciu la emisiunea Poveștile Sport.ro, difuzată în fiecare zi de luni de VOYO și de www.sport.ro. 

Handbalistul în vârstă de 38 de ani a povestit momentul în care a început sportul cu mingea pe semicerc, la finalul anilor '80 și începutul anilor '90. Și Ghionea e un caz emblematic pentru grupul jucătorilor români care au făcut primii pași în sportul lui Gațu și Oțelea pe bitumul gri al terenurilor din școli, terenuri care în multe orașe din România sunt închise, în prezent. 

"În Craiova, în momentul în care am început să joc handbal, Sala Polivalentă a ars, a luat foc, și nu aveam unde să ne antrenăm. Ne antrenam afară, pe bitum. Așa erau condițiile. Plonjoanele le-am învățat când eram junior și asta a însemnat să am mereu răni în genunchi. 

Mă întrebau ce fac acolo la handbal de vin tot timpul cu genunchii așa. Erau niște sacrificii, copil fiind, nu le înțelegeam, voiam să-mi ating țelul, să fac un plonjon perfect", a declarat extrema dreaptă de la Dinamo, formație care va evolua și în acest sezon în Liga Campionilor. 

VIDEO Vali Ghionea, la Poveștile Sport.ro

Vali Ghionea și-a început cariera din handbal în 2003, moment în care a evoluat pentru CS Minaur Baia Mare. În sezonul 2005/06 a fost legitimat prima dată la CS Dinamo și a participat în Champions League, iar în 2007/08 a făcut pasul în străinate. A stat patru ani la Pick Szeged, ca în 2010 să revină în România la Caraș Severin. În sezonul 2011/12 a evoluat pentru HCM Constanța, iar pentru următorii șase ani a fost jucătorul polonezilor de la Orlen Wisla Plock. În perioada 2018 - 2020 Sporting CP au profitat de serviciile handbalistului român, iar din sezonul 2020/21 face furori la CS Dinamo București.

  • 1,97 m este înălțimea lui Ghionea
  • S-a născut la Craiova și are 38 de ani
  • Handbalistul cântărește 90kg

Modifică setările cookies