VIDEO EXCLUSIV Secretul succesului de la Dinamo, destăinuit de căpitanul Vali Ghionea. „S-a creat o emulație în jurul clubului. Ei chiar sunt pasionați”

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 August 2022, 07:45
Data actualizarii: Marti 09 August 2022, 08:32

Valentin Ghionea a fost invitatul lui Andru Nenciu la Poveștile Sport.ro.

Vali Ghionea este în prezent căpitalul clubului de handbal Dinamo, dar și căpitanul echipei naționale a României. Este jucătorul cu cele mai multe sezoane în Liga Campionilor și cel mai bun marcator all-time. A câștigat titlul și cupa cu Dinamo, este extremă dreapta, și a înscris peste 1000 goluri la națională.

Vali Ghionea, despre secretul de la Dinamo

În sezonul 2021/22, Dinamo a fost de departe cea mai bună formație de handbalul românesc dintre toate celelalte. Clubul bucureștean a reușit să câștige titlul cu 70 de puncte și să dețină un golaveraj deosebit (840 goluri primite, 659 încasate). 

S-a bătut cot-la-cot cu echipe precum Minaur Baia Mare, care au terminat pe poziția secundă la 9 puncte diferență (61p), Dobrogea Sud (60p) și Potaissa Turda (58p). 

Vali Ghionea a vorbit despre secretul performanțelor de la Dinamo și a evidențiat că suporterii sunt principalul factor pentru care bucureștenii trag tare pentru a conferi un joc frumos.

Ghionea: „S-a creat o emulație în jurul clubului”

„Secretul nostru a început din partea clubului Dinamo, și-a dorit o echipă de UCL și se pare că handbalul a creat o emulație în jurul clubului, suporterilor, ei chiar sunt pasionați de handbal și toate astea au dus ca echipa de handbal să fie în creștere an de an. S-a ajuns la acest nivel în momentul de față și cred că așa va fi în continuare. Pretențiile sunt din ce în ce mai mari, de ce nu să ajungem în final four-ul Ligii Campionilor și de ce nu să ajungem să câștigăm.

Suporterii sunt pasionați de handbal, le place foarte mult, cred că meciurile pe muchie de cuțit sunt foarte importante pentru ei și de acolo iubirea aceasta pentru echipa de handbal a clubului. Acest sentiment cred că s-a dezvoltat de la an la an, suporterii au fost aproape de echipă și ei sunt cei care ajută echipa să aibă rezultate mai bune, de fiecare dată când sunt prezenți în sală.”, a spus Vali Ghionea.

Cariera lui Vali Ghionea

Vali Ghionea și-a început cariera din handbal în 2003, moment în care a evoluat pentru CS Minaur Baia Mare. În sezonul 2005/06 a fost legitimat prima dată la CS Dinamo și a participat în Champions League, iar în 2007/08 a făcut pasul în străinate. A stat patru ani la Pick Szeged, ca în 2010 să revină în România la Caraș Severin. În sezonul 2011/12 a evoluat pentru HCM Constanța, iar pentru următorii șase ani a fost jucătorul polonezilor de la Orlen Wisla Plock. În perioada 2018 - 2020 Sporting CP au profitat de serviciile handbalistului român, iar din sezonul 2020/21 face furori la CS Dinamo București.

  • 1,97 m este înălțimea lui Ghionea
  • S-a născut la Craiova și are 38 de ani
  • Handbalistul cântărește 90kg
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!