România a câștigat fără emoții cu Feroe în preliminariile Campionatului European 2022

Handbal Echipa Nationala de Handbal Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Octombrie 2021, 21:49
Data actualizarii: Miercuri 06 Octombrie 2021, 22:07

Victorie categorică obținută de România în preliminariile Campionatului Europea 2022, cu Feroe.

Naţionala feminină de handbal a României a învins reprezentativa Insulelor Feroe cu scorul de 26-19 (15-14), miercuri, la Mioveni, în Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2022.

Tricolorele au controlat jocul de la un capăt la altul, însă au avut o sincopă în finalul primei reprize, când oaspetele s-au apropiat la un singur gol, 15-14, după trei goluri consecutive. În repriza a doua, echipa antrenată de Adrian Vasile s-a desprins decisiv, pe fondul căderii fizice a feroezelor, câştigând la o diferenţă de şapte goluri.

Pentru echipa României au marcat Bianca Bazaliu 6 goluri, Crina Pintea 9, Andreea Rotaru 3, Sonia Seraficeanu 3, Alina Ilie 2, Nicoleta Dincă 1, Bianca Tiron Harabagiu 1, Alexandra Subţirică Iovănescu 1.

Golurile insularelor au fost reuşite de Turid Arge Samuelsen 4, Jana Mittun 4, Pernille Brandenborg 3, Nina Katrina Johansen 2, Marianna Geirsdottir Eystberg 1, Suna Krossteig Hansen 1, Maria Halsdottir Weyhe 4.

Meciul a fost arbitrat de sârboaicele Dragana Jakovljevic şi Danijela Sando, iar delegat EHF a fost bulgarul Delian Ghencev.

Joi, la Horsens, se vor înfrunta, în aceeaşi grupă, Danemarca şi Austria.

România va juca următorul meci pe 10 octombrie, în deplasare, cu Austria. Primele două clasate se califică la turneul final, care va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, în noiembrie 2022. AGERPRES 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!