EXCLUSIV Rasmus Poulsen, analiză pertinentă asupra parcursului României la CM de handbal. Ce spune de meciul cu Germania

Rasmus Rygaard Poulsen Campionatul Mondial de Handbal Echipa Nationala de Handbal Handbal Maria Dincă Lixăndroiu | Sorin PANĂ/SPORT PICTURES
Kadi Bulgakov
Data publicarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 14:29
Data actualizarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 14:45

Într-un interviu exclusiv pentru SPORT.RO, Rasmus Poulsen, antrenorul secund al echipei Râmnicu Vâlcea, a oferit o perspectivă asupra performanțelor României la Campionatul Mondial de handbal, evidențiind atât aspecte pozitive, cât și provocările pe care „tricolorele” le-au întâmpinat.

Despre evoluția în meciurile anterioare, Poulsen a declarat: „Cred că performanțele au fost în linie cu așteptările noastre, cu două meciuri bune împotriva Chiliei și Serbiei și o înfrângere împotriva Danemarcei, mai mare și mai neplăcută decât ne-am fi așteptat”.

Sport.ro a discutat cu danezul Rasmus Poulsen

Antrenorul danez a remarcat handbalul modern și ritmul bun al jocurilor româniei, subliniind însă nevoia ca mai multe handbalist să iasă în evidență, menționând că doar Laslo, Popa și Bucheschi au fost cele care și-au arătat valoarea reală.

Despre meciul România - Danemarca, Poulsen a fost direct: „România a pierdut simplu în fața unei echipe daneze care a performant în toate fazele și cu toți jucătorii”. El a criticat strategia României după primele 12-13 minute, subliniind că fetele lui Pera nu au jucat inteligent și au lăsat spații în apărare, care au fost fructificate de atacul puternic al danezelor.

Neagu ar putea fi cheia succesului pentru România

Cu privire la șansele României în următorul meci împotriva Germaniei, antrenorul secund a spus: „Acesta este meciul totul sau nimic pentru România, victoria trebuie să fie singurul obiectiv”. Poulsen a recunoscut că va fi un meci foarte dificil pentru „tricolore”, care vor trebui să joace împotriva unei echipe bine structurate și disciplinate, acordând 60-40 șanse de câștig în favoarea Germaniei, dar arătându-se încrezător că România va putea să-și arate adevărata valoare.

„România va avea o șansă în fața Germaniei dacă va reuși să copieze începutul împotriva Danemarcei și să mențină acest ritm pe tot parcursul jocului... Apărare solidă și ritm pe contraatac. Aș spune că 60-40 în favoarea Germaniei, dar cu credință și speranța că România poate să se ridice și să arate adevărata sa valoare când contează”, a mai spus Rasmus Poulsen.

El a menționat și posibilitatea ca cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, să joace un rol cheie în confruntarea cu naționala germană, aducând un plus important în atacurile poziționale: „Neagu poate să intre și să fie 'joker-ul', dacă este pregătită și este folosită corect. Nu poate să intre de la început și să conducă, acum România va trebui să se bazeze pe baza deja construită la acest Mondial. Apoi, Neagu să fie intre 8-10 minute din postura de rezervă și să rezolve unele faze cu aruncările sale de la distanță. Astfel, România va putea alternat între jocul colectiv cu ritm și jocul de presiune pe partea Cristinei Neagu”.

România va juca primul meci contra Germaniei, pe 7 decembrie, la Herning (19:00).

Programul României în Grupa Principală III

Joi, 7 decembrie: Germania – România, 19:00

Sâmbătă, 9 decembrie: România – Japonia, 16:30

Luni, 11 decembrie: Polonia – România, 19:00

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!