Handbal

Tadici acuza handbalistele ca beau si petrec in cantonamentul nationalei! Raspunsul FRH: "Respingem toate acuzatiile si ne delimitam de aceste declaratii"

Federatia Romana de Handbal a emis un comunicat in urma atacului venit din partea fostului selectioner, Gheorghe Tadici.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 10 Decembrie 2015, 10:19
Data actualizarii: Joi 10 Decembrie 2015, 12:34

Redam mai jos comunicatul integral al Federatiei Romane de Handbal.

"Federatia Romana de Handbal a aflat cu regret de declaratiile domnului profesor Gheorghe Tadici, de natura sa aduca atingere reputatiei profesionale si personale ale componentelor lotului feminin de senioare. FRH considera ca aceste declaratii depasesc limita colegialitatii si ale respectului pe care membrii comunitatii noastre sunt datori sa si le acorde. Suntem cu atat mai surprinsi de evocarea unor astfel de evenimente, cu cat, daca sunt adevarate, ele ar fi trebuit rezolvate si oprite pe loc de dl Tadici. Domnia sa era la data invocata antrenorul principal si liderul nationalei feminine si ar fi trebuit sa opreasca episodul invocat de la bun inceput.

FRH acorda in continuare respect activitatii domnului Gheorghe Tadici, ale carui rezultate pentru handbalul romanesc trebuie pretuite. In acelasi timp, ii amintim dlui Tadici ca aceste rezultate au fost posibile cu ajutorul jucatoarelor pe care le acuza de comportare nesportiva.

Nu in ultimul rand, ne exprimam dezamagirea ca aceste comentarii ale domnului Tadici au aparut intr-un moment in care nationala feminina este angajata intr-o competitie dificila si are un parcurs care o mentine cu sanse reale in cursa pentru obiectivul fixat. Acceptam criticile, ca o parte fireasca a competitiei sportive, dar ne-am fi asteptat ca acestea sa fie de o natura decenta, iar sustinerea pentru echipa care reprezinta Romania sa fie neconditionata, asa cum si domnul profesor Tadici si-a dorit in mandatul sau.

“Vreau sa reamintesc iubitorilor de Handbal ca acesta Echipa Nationala a fost prezenta la toate editiile Campionatului Mondial. De-a lungul timpului am avut rezultate meritorii, dar si rezultate mai putin bune. Consider ca aceste fete nu joaca doar pentru ele cu Romania pe spate, ci pentru intreaga tara. In timpul competitiei, nu ma asteptam la reactii asa de virulente, indeosebi de la oameni din familia Handbalului, mai ales ca fetele noastre au posibilitatea sa atinga obiectivul cerut, lucru neindeplinit din 2010.

In acest context, reiterez intreaga sustinere a FRH pentru Echipa Nationala Feminina si personal le transmit fetelor ca am toata increderea in ele si ca le iubesc neconditionat fiindca reprezinta Romania.”
Alexandru Dedu, Presedinte FRH

Gheorghe Tadici: "Dupa meciul cu Belarus a venit un ospatar sa ne intrebe daca le dam voie si "la a treia, a patra", intr-o atmosfera de dolce-ambiente. M-am urcat cu Narcisa Lecusanu in masina atunci si am plecat, ca sa nu fim partasi la asa ceva". Citeste AICI declaratiile


Modifică setările cookies