De ce zice Xavi Pascual că a rămas cu un gust sălciu după calificarea României la EURO 2024

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 02 Mai 2023, 14:02
Data actualizarii: Marti 02 Mai 2023, 14:18

Naționala masculină s-a calificat la Europeanul de handbal care va fi găzduit în ianuarie 2024 de Germania. 

Tricolorii nu mai jucaseră din 1996 la o ediție a Campionatului European. 

Selecționerul tricolorilor, Xavi Pascual, susține că e dezamăgit că au existat și reacții dure după calificarea reprezentativei României la turneul final. 

"Văd că toată lumea e foarte supărată!"

"Am obținut obiectivul care era calificarea pentru Campionatul European și ceea ce văd e că toată lumea e foarte supărată. Și atunci nu înțeleg ceea ce se întâmplă în această țară. Dacă nu ne calificăm e greșit, iar acum că ne-am calificat tot e rău! Lumea ar vrea să ne calificăm, câștigând fiecare meci la zece goluri diferență, dar să nu uităm că în ultimii 20 de ani jucăm toate fazele finale pentru competițiile majore.

Sunt jucători care au evoluat accidentați și acum, probabil, vor avea probleme să joace și pentru propriul lor club. Acești jucători se află la Campionatul European pentru că-și iubesc țara și handbalul! Dacă nu dau mai mult, atunci e vina mea. E foarte ușor să câștigi meciurile din fotoliu, uitându-te la televizor! Ne dăm cu părerea, fără a ști ce se întâmplă în interior", a declarat selecționerul, potrivit Adevarul.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Echipele calificate din cele 8 grupe preliminare sunt: Portugalia, Macedonia (grupa 1), Norvegia, Serbia (2), Islanda, Cehia (3), Austria, România (4), Olanda, Croaţia (5), Ungaria, Elveţia (6), Slovenia, Bosnia (7), Franţa, Polonia (8). Alături de primele două clasate din aceste grupe s-au calificat şi alte patru formaţii de pe locul 3, cu cea mai bună linie de clasament, adică Insulele Feroe (4), Grecia (5), Georgia (6) şi Muntenegru (7).

România a obţinut următoarele rezultate în grupa 4: 26-28 şi 25-17 cu Insulele Feroe, 32-36 şi 30-35 cu Austria, 34-26 şi 26-31 cu Ucraina.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!