GALERIE FOTO Cristina Neagu, simply the best! Handbalista din România a fost desemnată de federația continentală cel mai bun inter stânga al Europei

Cristina Neagu CSM Bucuresti Echipa nationala de handbal feminin EHF Champions League EHF EURO Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iunie 2023, 11:00
Data actualizarii: Marti 27 Iunie 2023, 11:08

Jucătoarea lui CSM București continuă să evolueze la cel mai înalt nivel și a devenit a treia handbalistă din istorie care a ajuns la 1.000 de goluri marcate în EHF Champions League Women.

Jucătoarea română Cristina Neagu a fost aleasă în echipa ideală a sezonului european 2022-2023, anunţată luni, la Gala Premiilor de Excelenţă ale Federaţiei Europene de Handbal (EHF Excellence Awards Gala) de la Viena, potrivit site-ului forului continental.

Neagu, care a atins sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu CSM Bucureşti, a fost aleasă cel mai bun inter stânga în această anchetă în care au votat jucătorii, antrenorii şi reprezentanţii presei.

Performanțele uluitoare ale Cristinei Neagu în EHF Champions League și la EHF Euro

Cristina Neagu a devenit a treia jucătoare din istorie cu cel puţin 1.000 de goluri marcate în EHF Champions League Women, după Jovanka Radicevic şi Anita Gorbicz, iar în prezent ocupă locul secund în ierarhia all-time, cu 1.029 de goluri.

Neagu este şi cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European (EHF EURO), atât la feminin, cât şi la masculin, devenind primul jucător de handbal care atinge 300 de goluri, cu prilejul EHF EURO 2022 (are 303 în total).

Norvegia a dominat premiile la feminin, cu patru jucătoare care s-au impus la cele zece categorii, portarul Lunde, interul dreapta Nora Mork, centrul Henny Reistad şi pivotul Vilde Ingstad, care din această vară va evolua la CSM Bucureşti.

Echipa sezonului EHF

extremă stânga: Emma Friis (Danemarca/Ikast Handbold)

inter stânga: Cristina Neagu (România/CSM Bucureşti)

centru: Henny Reistad (Norvegia/Team Esbjerg)

inter dreapta: Nora Mork (Norvegia/Team Esbjerg), Ana Gros (Slovenia/Gyori Audi ETO KC)

extremă dreapta: Angela Malestein (Olanda/FTC-Rail Cargo Hungaria)

pivot: Vilde Ingstad (Norvegia/Team Esbjerg)

portar: Katrine Lunde (Norvegia/Vipers Kristiansand)

apărătoare: Kathrine Heindahl (Danemarca/Team Esbjerg)

debutantă: Pauletta Foppa (Franţa/Brest Bretagne Handball)

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!