VIDEO CSM București contraatacă! Comunicat după scandalul dintre Cristina Neagu și suporterii lui Rapid

Cristina Neagu Constantin Din CSM Bucuresti Federatia romana de handbal Rapid Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2023, 11:48
Data actualizarii: Luni 27 Februarie 2023, 11:51

Conducerea CSM precizează că ”nu putem asista pasiv la o serie de neadevăruri rostite de unii reprezentanţi ai Rapidului şi la declaraţia preşedintelui FRH”.

După scandalul iscat de injuriile aduse handbalistei Cristina Neagu de către o parte dintre suporterii echipei Rapid, CSM București a dat publicității luni dimineața un comunicat în care atacă atât declarațiile oficialilor din Giulești, cât și cele spuse de Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal.

Comunicatul integral postat de CSM București

”CSM București nu și-a propus nici să creeze polemici în spațiul public, nici să genereze stări conflictuale, iar istoria celor 15 ani de existență este mărturie de comportament fair-play și conduită ireproșabilă, atât pe plan intern, cât și internațional. CSM București reprezintă un nume sonor al handbalului european, respectat grație evoluțiilor și prestațiilor constant valoroase ale echipei de handbal feminin în Liga Campionilor, lucruri de care s-a mândrit întreaga Românie!

* Nu putem însă asista pasiv la o serie de neadevăruri rostite în spațiul public de unii reprezentanți ai clubului Rapid, dar și la comunicatul oficial al FRH, precum și declarația publică a președintelui Constantin Din. CSM București nu a șicanat pe nimeni, nu a incitat pe nimeni și toate aceste remarci aduc atingere suporterilor noștri, care susțin echipa și creează meci de meci, o atmosferă senzațională în Polivalentă. Mai mult decât atât, conform regulamentelor FRH, clubul vizitator are obligația de a solicita în scris numărul de bilete pe care îl dorește pentru fanii proprii, lucru pe care clubul Rapid nu l-a făcut niciodată (nici pentru meciul de campionat, nici pentru cel din cupă) - dar tocmai pentru că nu am vrut să șicanăm pe nimeni, am pus la dispoziție chiar mai multe bilete decât e prevăzut în regulamentele FRH. Dacă injuriile rostite de galeria rapidistă ar fi fost în premieră, poate că o astfel de abordare din partea președintelui FRH ar fi putut avea un substrat, dar când se încearcă o anumită cauționare a unor “recidiviști”, considerăm că este prea mult. Numai în sezonul 2022/23 au existat 4 episoade în care fanii giuleșteni s-au manifestat nesportiv și nu este de uitat faptul că, la partida din Supercupa României (organizator FRH), dincolo de trivialitățile proferate, această “galerie cunoscută și foarte apreciată la nivel european”, a aruncat cu obiecte și lichide în teren, Comisia de Disciplină a FRH amendând comportamentul acesteia. Doar o săptămână mai târziu, în partida inaugurală a Ligii Florilor, în sala Rapid (organizator CS Rapid București), am asistat la aceleași trivialități, adresate nu doar celei mai valoroase handbaliste a României din toate timpurile - Cristina Neagu - ci și antrenorului Adrian Vasile, dar și la etalarea unui banner imens în care se titra “Echipa Primăriei - Rușinea României” - moment în care FRH nu a mai considerat oportun să intervină, deși imaginea pe care o construiește CSM de aproape 10 ani în Europa este despre performanță și calitate. În returul de campionat au existat din nou injurii la adresa celor doi - atenție, nu doar Neagu este constant admonestată - comportamente care au continuat și în partida din Cupa României, mai acid ca niciodată, derapaje care nu au ce căuta într-o sală de sport. Pentru a nu mai aminti că în meciul din sala Rapid, din returul ediției trecute de campionat, am avut parte de aceleași trivialități adresate jucătoarei în timpul meciului și antrenorului chiar în timpul în care acesta oferă declarații mass-media - există suficiente imagini și dovezi.

* Vuvuzele, trompete, tobe, muzică, animatori - toate acestea se regăsesc în orice arenă de sport din lume și este aberant să ne declarăm nemulțumiți că “nu se auzea galeria Rapidului”. Măcar Federația Română de Handbal ar trebui să nu cadă în păcatul acesta și ar trebui să își concentreze eforturile asupra jocului de handbal și a spectacolului din teren, despre care s-a vorbit mult prea puțin și să nu ofere “argumente” volatile și totodată să valideze comportamentele suburbane.

* Având acum această imagine de ansamblu, cu 5 episoade concrete de comportamente neadecvate și cu cea mai mică amendă acordată clubului Rapid aplicată cronologic la episodul cu numărul 2, putem să ne exprimăm la rândul nostru părerea că situația putea fi evitată, dacă FRH lua măsurile drastice care se impuneau. Pentru că vorbim despre recidivă. Iar pentru suporterul onest și civilizat al CSM București este o jignire și mai mare că forul național, prin vocea președintelui său, încercă să găsească circumstanțe atenuante pentru injurii și trivialități, când principala grijă ar trebui să fie sănătatea și curățenia mediului sportiv. Și toate acestea în condițiile în care instituții ale statului român s-au autosesizat cu privire la cele petrecute la ultima confruntare din Polivalentă și au declanșat investigații, iar o serie de sponsori importanți ai handbalului românesc au ridicat semne de întrebare vis a vis de tolerarea unor asemenea comportamente.

* Așteptăm decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRH și ne exprimăm de pe acum speranța că viitorul nu ne va mai genera astfel de episoade care nu au legătura cu handbalul și că sportul va prima, iar derapajele unor suporteri să cadă în plan secund și să fie aspru pedepsite”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!