Handbal

Accidentarea Oanei Borș îi dă planurile peste cap selecționerului Adi Vasile. Ce urmează pentru România la CM

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a afirmat la finalul partidei cu Iran, scor 39-11, că "tricolorele" au respectat toate cele patru obiective stabilite înaintea meciului de debut în Grupa C a Campionatului Mondial din Spania.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Decembrie 2021, 08:17
Data actualizarii: Sambata 04 Decembrie 2021, 08:03

"Era foarte important pentru noi să debutăm cu dreptul respectând adversarul de astăzi. Iar al doilea lucru important era ca jucătoarele să fie sănătoase, acestea sunt cele două lucruri pe care le-am fi dorit. Am făcut din punct de vedere al handbalului lucrurile pe care le discutasem înainte. 

Cred că la un prim meci la un Mondial este greu să iasă perfect, păstrând proporţiile handbalistice, e foarte greu să crezi că poţi juca un meci perfect, fără niciun fel de eroare. Lucrurile pe care ni le-am propus să le respectăm înainte de meci au fost patru obiective şi le-am respectat. 

Adi Vasile, după meciul cu România - Iran 39-11

Aşa că din punctul ăsta de vedere sunt mulţumit. Trebuie să înţelegem că la următorul meci trebuie să fim mai buni cu lucrurile pe care le-am stabilit pentru că adversarii vor fi din ce în ce mai buni.

Un prim obiectiv era legat de o anumită conduită a noastră la faza defensivă, al doilea a fost legat de numărul total de goluri pe care să îl primim de la Iran, pusesem 15 pe hârtie, al treilea obiectiv a fost să ne adaptăm noilor reguli ale arbitrajului care au fost prezentate înainte de Campionatul Mondial, iar pe fază noastră de atac singurul nostru obiectiv a fost să alergăm cât mai mult, pentru că avem o pauză destul de mare de când am venit din Spania", a declarat Vasile.

Tehnicianul a precizat că, din păcate accidentarea Oanei Borş este una destul de serioasă şi că va fi nevoit să completeze lotul cu o jucătoare din ţară.

"Din păcate accidentarea Oanei care cred că este una foarte serioasă. Este poate un preţ mult prea mare pe care o jucătoare la primul meci în tricoul de senioare trebuie să îl plătească. Trebuie să fim alături de ea să sperăm că o să îşi revină şi să nu fie decât un mic impas în cariera sa. E clar că odată cu accidentarea Oanei trebuie să ne gândim la ce jucătoare de acasă vom chema", a afirmat antrenorul român, potrivit Agerpres.

În min. 19, la scorul de 12-2, tânăra Oana Borş a scăpat pe contraatac şi a marcat primul gol la naţională, însă a avut o aterizare nefericită şi s-a accidentat grav la genunchiul drept, părăsind terenul pe targă şi plângând în hohote.

Adrian Vasile s-a arătat încântat de suporterii români care şi-au făcut prezenţa la prima partidă de la Mondialul spaniol, afirmând că are nevoie de ei şi la următoarele meciuri.

"Ne bucură prezenţa suporterilor, a fost o mare bucurie când am auzit strigându-se din sală. Îi aşteptăm la meciurile următoare cu Kazahstan şi cu Norvegia, să fim cât mai mulţi să creăm această culoare şi bucurie", a mai spus Vasile.

Marcatoarele României în meciul cu Iran

Naţionala feminină de handbal a României a debutat cu o victorie facilă, 39-11 (20-3) cu Iranul, vineri seara, la Castello, în Grupa C a Campionatului Mondial din Spania.

Pentru România au marcat Elena-Nicoleta Dincă 6 goluri, Cristina Laslo 6, Dana-Andreea Rotaru 5, Lorena-Gabriela Ostase 3, Laura Moisă 3, Alina Ilie 3, Alexandra Dindiligan 3, Bianca-Maria Bazaliu 2, Crina-Elena Pintea 2, Alexandra-Georgiana Subţirică-Iovănescu 2, Bianca Elena Harabagiu 2, Mădălina Zamfirescu 1, Oana-Doina Borş 1.

În celălalt meci al grupei se vor înfrunta, tot vineri, Norvegia şi Kazahstanul. România va juca următorul său meci duminică, de la ora 19:00, contra Kazahstanului. Primele două clasate se califică în grupele principale.

Echipa pregătită de Adrian Vasile nu poate conta la acest Mondial pe două jucătoare de bază, Cristina Neagu şi Eliza Buceschi.

  • România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12.
  • România are în palmares patru medalii la Campionatul Mondial: una de aur (1962), două de argint (1973 şi 2005) şi una de bronz (2015). La precedenta ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurată în 2019, în Japonia, selecţionata României s-a clasat pe locul 12.
Modifică setările cookies