Joi 08 Decembrie 2011, 11:19

A fost inventata de "nea Mitica" in 1978 si perfectionata de nationala Spaniei in 1983! Metoda scandaloasa care a dus-o pe Lyon in optimile Ligii:


	A fost inventata de "nea Mitica" in 1978 si perfectionata de nationala Spaniei in 1983! Metoda scandaloasa care a dus-o pe Lyon in optimile Ligii:

"Cate avem nevoie, atatea dam" - acesta a fost sloganul inventat de Mitica Dragomir in 1978. FC Olt Scornicesti a castigat atunci cu 18-0. In 1983, Spania a obtinut calificarea la Euro dupa un 12-1 cu Malta. Acum a venit randul Lyonului sa faca un meci memorabil.

Calificarea "suspecta" obtinuta de Lyon in optimile Ligii Campionilor este subiectul zilei in toata Europa.

Francezii au castigat cu 7-1 in Croatia, in fata celor de la Dinamo Zagreb, si merg mai departe in Liga, lasandu-i acasa pe olandezii de la Ajax.

Imediat dupa golul de 5-1, un fundas croat a facut un gest incredibil, care pune un mare semn de intrebare asupra corectitudinii cu care Olympique Lyon a obtinut calificarea in optimile Ligii.

De-a lungul timpului, fotbalul a mai avut parte de rezultate suspecte. Metoda "Dam cate avem nevoie" a aparut in Romania in 1978, atunci cand FC Olt Scornicesti, club condus de Dumitru Dragomir, a castigat cu 18-0 si a obtinut promovarea in Divizia B.

Motivul este unul penibil. Omul care tinea legatura telefonica cu "spionul" de la meciul principalei contracandidate (Moreni) a inteles ca la pauza scorul ar fi 9-1, nu 2-1, cat era in realitate! Mitica Dragomir a dat ordin sa se dea peste 15, ca sa fie treaba sigura. FC Scoricesti Olt a promovat in Divizia B, datorita golaverajului superior fata de Moreni.

Un alt rezultat memorabil a fost inregistrat in 1983, la meciul dintre Spania si Malta, decisiv pentru calificarea la Euro 1984. Spania avea nevoie de o victorie la o diferenta de 11 goluri. Rezultatul final? 12-1 in favoarea Spaniei :)

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Citeste si:

Olympique Lyon

Bloc nou din Capitală, demolat pe cheltuiala proprietarului. Cum au reuşit vecinii să-l oblige