Simone Biles gest scandalos gimnastica Gimnastica

VIDEO Gest scandalos la un concurs de gimnastică, Federația și-a cerut scuze. A reacționat și Simone Biles: "Mi-a frânt inima"

Clipul a avut peste 200.000 de vizionări pe reţelele de socializare, stârnind reacţii puternice.
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 17:36
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 17:58

Simone Biles, una din legendele gimnasticii mondiale, şi-a exprimat indignarea pentru un videoclip devenit viral, în care o tânără gimnastă de culoare este ignorată în timpul unei ceremonii de decernare de medalii.

Într-un videoclip postat pe reţelele de socializare săptămâna trecută şi filmat în timpul unei competiţii desfășurate în Dublin, în anul 2022, un oficial al Federaţiei irlandeze de gimnastică ignoră o fetiţă de culoare, aliniată alături de alte mici gimnaste care primesc, toate, medalii.

  • Simone Biles

Federaţia Irlandeză de Gimnastică şi-a cerut scuze luni pentru presupusul comportament rasist al oficialului respectiv: „Am dori să ne cerem scuze fără rezerve gimnastei şi familiei sale pentru durerea cauzată de acest incident”, a scris Gymnastic Ireland într-o declaraţie postată pe site-ul său oficial. „Ceea ce s-a întâmplat în acea zi nu ar fi trebuit să se întâmple şi pentru asta suntem profund dezolaţi”, mai scrie în comunicat.

— Mohamad Safa (@mhdksafa) September 26, 2023

Simone Biles: "Incidentul mi-a frânt inima"

Clipul a avut peste 200.000 de vizionări pe reţelele de socializare, stârnind reacţii puternice, precum cea a vedetei americane Simone Biles, care a spus că i-a trimis un videoclip de susţinere tinerei sportive. „Când acest videoclip a început să circule, părinţii ei m-au contactat, iar incidentul mi-a frânt inima aşa că i-am trimis un mic videoclip”, a scris cvadrupla campioană olimpică pe X (fostul Twitter). News.ro

— Mohamad Safa (@mhdksafa) September 25, 2023

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!