Larisa Iordache gimnastica Jocurile Olimpice Gimnastica

Drama unei campioane: „Mă bucur că pot să merg. Am intrat în depresie” Destăinuirile Larisei Iordache 

Larisa Iordache a mărturisit despre ce a trăit în timpul experienței de la Tokyo, dar și despre recuperarea de după Jocurile Olimpice. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Septembrie 2021, 13:47
Data actualizarii: Joi 09 Septembrie 2021, 14:09

Cu o lună înainte de startul Jocurilor Olimpice, Larisa Iordache a primit o veste greu de digerat. Mama sa a încetat din viață. Însă gimnasta a arătat tărie de caracter și a ținut morțiș să fie prezentă la Tokyo. 

În Japonia, Larisa a mai trebuit să treacă printr-o încercare. Sportiva a suferit o accidentare la gleznă în calificările de la bârnă. Cu toate că a acuzat dureri după ce a terminat exercițiul și a primit îngrijiri medicale chiar în incinta arenei, gimnasta s-a clasat pe locul 4, obținând nota 14,133. Medicii din lotul României au încercat să o refacă până în ziua finalei, dar a fost în zadar, Iordache a abandonat proba ultimului act la bârnă și a ratat șansa de a câștiga prima medalie olimpică.

  • Drama unei campioane: „Mă bucur că pot să merg. Am intrat în depresie” Destăinuirile Larisei Iordache

La o lună după experiența de la Tokyo, sportiva a detaliat ce dureri a îndurat și a vorbit despre toate piedicile peste care a trecut până a ajunge la Jocurile Olimpice. 

 

Iordache: „Am ajuns până la durerea când mi se făcea rău pur și simplu”
 

Nu știu cum am reușit să fac față la Tokyo! După 3 zile de la evenimentul nefericit care s-a întâmplat în familia mea, am intrat într-o mica depresie. Nu mai voiam să vorbesc cu nimeni… domnul Cristi mi-a zis: 'Campionul din tine nu vrea să renunțe' și atunci m-am trezit la realitate.

Aveam niște probleme destul de grave. Toate lucrurile se încurcau în capul meu… Am tras de mine până la extrem, am ajuns până la durerea în care mi se făcea pur și simplu rău”, a declarat Larisa Iordache pentru Sports Net. 

Gimnasta a mărturisit că pe lângă recuperarea medicală, a recurs și la terapie pentru a depăși accidentarea de la Tokyo și de a fi pregătită pentru Campionatele Mondiale din luna octombrie a acestui an. 

„Viața merge mai departe indiferent de situație”
 

Fac terapie, pentru că trebuie să te descoperi pe tine, în primul rând, trebuie să te simți bine în pielea ta.

Mă bucur că pot să merg, acesta era principalul motiv de a mă întoarce în sală. În ultima perioadă, am făcut foarte multă recuperare. Încerc să-mi țin moralul sus și să rămân cu psihicul tare pentru că viața merge mai departe indiferent de orice situație”, a precizat Larisa Iordache. 

Modifică setările cookies