Larisa Iordache finala barna Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Tokyo Jocurile Olimpice

Larisa Iordache s-a retras din finala olimpică de la bârnă din cauza problemelor medicale 

Larisa Iordache a anunțat că nu mai participă în finala olimpică la bârnă de la Tokyo. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 August 2021, 09:17
Data actualizarii: Joi 12 August 2021, 00:56

UPDATE 09:47 | Cu două ore înaintea finalei, Larisa Iordache a anunțat că nu mai participă în finala olimpică de la bârnă din cauza problemelor medicale. 

"Problemele de la gleznă  o împiedică pe Larisa să  concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții.", se anunță într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 

  • Larisa Iordache concurează de la 11:50, în finala olimpică de la bârnă


Sportiva legitimată la Dinamo a trecut printr-un concurs dificil de calificări, în urma căruia a obținut biletul pentru finala olimpică la bârnă. 

Larisa Iordache a obținut 14,133 în calificări (al patrulea punctaj), în urma unui exercițiu pe parcursul căruia a resimțit dureri mari la gleznă, motiv pentru care aterizarea a făcut-o aproape într-un singur picior.

În urma investigațiilor medicale s-a descoperit că gimnasta a suferit o entorsă metatarsiană și a avut nevoie de câteva zile de pauză, apoi și-a reluat pregătirea.

Larisa Iordache intră a cincea în concurs, după Elsabeth Black (Canada), Xijing Tang (China), Simone Biles (SUA), Sunisa Lee (SUA). După românca mai concurează Vladislava Urazova (Rusia/Team ROC), Flavia Saraiva (Brazilia) și Chenchen Guan (China).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!